V nových dílech soutěžního pořadu Inkognito na Primě budete s kolegy hádat nejrůznější profese. Vy sama jste velmi činorodý člověk, věnujete se herecké práci, vystudovala jste dokumentární tvorbu. Měla jste odmalička jasno, kterým směrem se vydáte?

Já jsem od dětství věděla, že chci být herečka a režisérka. Ale samozřejmě jsem tam měla občasně i prodavačku v trafice a učitelku, na to mě bavilo si v dětství hrát.

Jaké povolání považujte za nejnáročnější a proč?

Určitě pracovat ve zdravotnictví. Velmi to obdivuji. Je to obrovská zodpovědnost.

Je nějaké zaměstnání, které byste nedokázala nebo nikdy nechtěla dělat?

Asi bych nedokázala pracovat právě v tom zdravotnictví, protože pohled na krev a podobně mi nedělá úplně dobře.

Soutěž Inkognito hádáním profese připomíná hry na filmy nebo osobnosti, které mnozí dobře známe z dětství. Hrávala jste je jako dítě také?

Ano a miluji to a dodnes na chalupě nebo na horách, dokonce i na festivalech, když je čas, okamžitě vyndávám své kvízové kartičky. Já je beru i na večírky. (směje se)

Vrátím se ještě k seriálu Osada, který divákům chatařskými příběhy skvěle prodloužil léto. Jak jste si komediální roli majitelky salonu krásy Heleny užila?

Já velmi. Točili jsme ho s pauzami půl roku a ještě v krásné přírodě. Bylo to úžasné.

Co vy a chataření? Máte s ním vlastní zkušenost?

Mám ráda opékání buřtů, strašně mi to chutná, včetně spáleného chleba natřeného hořčicí. Ale raději mám stan než neútulnou chatku. S kamarádkami – říkáme si Amazonky – si občas na nějaký výlet vyrazíme, ale většinou je to jednodenní výlet do třiceti kilometrů. A preferuji spíš chalupaření před chatařením. Tam si dokážu udělat správnou pohodu – s vůní letní trávy, houpací sítí, šunkofleky s kyselou okurkou, borůvkovým koláčem a houbovými řízky.

Blíží se svátek svatého Martina, máte ráda české tradice? Pečete husu, otevíráte první letošní víno?

Tradice mám ráda. Ale na husu nejraději zajdu do restaurace, zatím jsem ji nepekla. Ale mám ji bez vína, to mi nechutná. Ovšem lok piva na spláchnutí vydatné pečínky si dám ráda!

Podzim je čas plískanic a krátkých dní. Máte svůj osvědčený tip, jak se s chandrami a splíny téhle části roku vypořádat?

Pro mne to je nejoblíbenější období. V prosinci mám narozeniny, které ráda slavím. A podzim, zimu i plískanice mám ráda. Ale splíny rozpouštím třeba v sauně.

Právě teď se mnoho z nás trápí s nachlazením. Máte osvědčený tip, co dělat, když i vás do postele zažene viróza?

Nejraději se léčím sirupem z cibule, medu a lichořeřišnice. To je moc dobré.

Jaké jsou vaše další pracovní plány?

Teď hlavně hraní v divadle Ungelt. A užívám si svou první knihu, která nese název »Skutečná« a právě jsem ji vydala. Je to kniha plná povídek a fejetonů, takže se dá použít i na splíny.

Herečka Petra Nesvačilová: Začínala jako prodavačka ve stánku!

Video
Video se připravuje ...

Herečka Petra Nesvačilová: Začínala jako prodavačka ve stánku! Mall.tv

Fotogalerie
17 fotografií