Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Poslední závan Varů očima Iny T.: Puristická Nesvačilová, předpisový Donutil a diblík Mihulová!

/
  • Móda na festivalu ve Varech očima Iny T.
    7. září 2021 ● 05:00

    Entrée festivalu v podobě červeného koberce bylo i letos ostře sledovaným místem, kde se celebrity snažily obstát jak v široké konkurenci, tak v diktovaném dress code Black Tie. Zatímco pánové mají volbu jednoduchou v podobě smokingu s motýlkem, dámy se potýkají s daleko náročnějším stylingem. Vybrat tu správnou, typu nositelky, osobnosti i příležitosti konvenující róbu bývá vyšší dívčí i pro festivalem protřelé matadory. Kdo letos na červeném koberci bodoval, dostál předepsanému dress code i žádané osobitosti a kdo měl raději zůstat doma? Navíc v módní policii najdete i několik outfitů mimo červený koberec, které také, řekněme, zaujaly.

  • 1.

    Jenoféva Boková & Anna Fialová: Kontrast stylů 2-

    Rozličné róby zvolily herečky, jež si na červeném běhounu dělaly doprovod. Boková opět vsadila na značku Leeda, která pro ni ušila róbu na míru. Asymetrická, rameno odhalující říza, stejně jako mnoho dalších rób, jež se na zahájení objevily, těží z pableskujícího efektu flitrů, který díky minimalistickému střihu obstál. Něžný, volány zdobený model Fialové má všechny předpoklady uspět, přesto žádoucí, omamující dojem jak volnou siluetou, tak nevhodným psaníčkem nevyvolává a nositelku spíše zestaršuje.

    Jenovéfa Boková a Anna Fialová
    Autor: Blesk

  • 2.

    Václav Neužil s manželkou: Příliš ležérní podání 3

    Hvězda zahajovacího a dlouho očekávaného filmu o nejúspěšnějším českém atletovi Zátopkovi, jenž zatím sklízí nadšené reakce, na premiéru dorazil v sametovém, na míru střiženém smokingu, čímž charakteru akce vhodně dostál. To samé však nejde říct o jeho manželce. Ta sice vybrala zajímavé, originálním vzorem potištěné vrstvené šaty s korzetem, ty by však daleko lépe vyzněly na jedné z konaných party než na červeném koberci, kde působily příliš ležérně.

    Václav Neužil s manželkou.
    Autor: Blesk

  • 3.

    Alena Mihulová: Růžový diblík 5

    Objemem velkorysé, peřím zdobené šaty s korzetem a nabíranou tylem vyztuženou sukní od návrhářky Vandy Jandy nejen že nesedí drobné postavě nositelky, ale především jejímu typu, jenž podobnou, dívčí pel vyžadující extravaganci neunese. Šaty se navíc na červeném koberci už objevily, a to přímo na jejich autorce, která je vynesla na Febioest, což je faux pas, který se návrháři nesmí stát.

    Alena Mihulová
    Autor: Blesk

  • 4.

    Miroslav Donutil s manželkou: On je předpisový, ona s chybkou 2

    Zatímco on se držel předpisového smokingu, který lehce kolidoval s jeho zarostlou vizáží, jenž si pěstuje kvůli natáčení, jeho žena vynesla róbu od návrhářky Beaty Rajské. Od pasu do jemného zvonu rozvolňující se sukně navazuje na střihově jednoduchý živůtek s mělkým výstřihem bez rukávů a hlavní slovo tak dostává florální, místy barevný a lesknoucí se potisk. Róba odpovídající jak věku, tak typu nositelky je slušivá, důmyslnější však měla být práce s doplňky. Psaníčko by lépe vyznělo ve stříbrném odstínu a šperk na krku měl být kratší, neb se ztrácí pod šaty.

    Miroslav Donutil s manželkou.
    Autor: Blesk

  • 5.

    Petra Nesvačilová: Purismus, jež akci nedostojí 2-

    Hedvábné, v ramenní kouli řasené šaty s volným, jemně plihnoucím límcem zaujmou především zvonovými rukávy přecházejícími do úzké manžety. Smetanová róba v midi délce ztělesňuje příjemný, doplňky, ač kontrastními, dobře zvládnutý kompromis mezi elegancí a minimalistickým purismem. Přesto se domnívám, že červený koberec vyžaduje charakterem akce víc, především v rámci šatů, jež měly být slavnostnějšího rázu.

    Petra Nesvačilová
    Autor: Blesk

  • 6.

    Emma Smetana & Jordan Haj: Příliš výrazné doplňky 2-

    Zahájení filmového festivalu si nenechala ujít ani zpěvačka a moderátorka Emma Smetana, která dorazila se svým partnerem Jordanem Hajem. On šel cestou klasického, dress codem diktovaného smokingu, kdežto ona zvolila originální, řaseným až sošným aranžmá ozvláštněnou róbu značky NANICHE by Natalie Dufková. Netradiční říza z hedvábného dupionu vyžaduje cit pro doplňky, kterými však růžové, křiklavě zdobené a Eltona Johna připomínající brýle nejsou. Zbytečně na sebe totiž strhávají pozornost, na úkor šatů.

    Emma Smetana a Jordan Haj.
    Autor: profimedia.cz

  • 7.

    Jana Švandová: Chybí efektní prvek 2

    Ani se stoupajícím věkem dívčí pel neztrácí. Osvojila si elegantní, a přitom mladistvý styl, stojící na základech minimalismu. Tomu odpovídají i košilové, over size tmavé šaty pytlovitého střihu končící v půlce lýtek, odhalující výrazné sandále, které ovšem stojí mimo aktuální trendy. Ač se jedná o zdobnost postrádající variantu, Švandové tento styl sedí. Jen postrádám tsunami černé rozřeďující efektní prvek, dodávající celku šťávu.

    Jana Švandová ve Varech
    Autor: Marek Patek Foto CNC: Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

  • 8.

    Dana Morávková: Barevná roztříštěnost 4

    Svým lady stylem je pověstná, ten je však v jejím případě značně nedotažený. Výjimkou není ani outfit kombinující velkými vzory potištěné barevné kalhoty spolu s černou saténovou košilí a černými botami. Domnění, že černou se nic nezkazí, je v tomto případě liché, neb horní a spodní část měla být barevně propojena a čerpat z různorodé palety odstínů kalhot. Outfit působí roztříštěně, čemuž napomáhá i barevná kabelka.

    Dana Morávková s manželem.
    Autor: Blesk

  • 9.

    Hana Vagnerová: Alternativa klasiky 1

    Kvůli filmové roli se vzdala zrzavé barvy vlasů a ve Varech překvapila blond odstínem. Na charitativní přípitek pak dorazila v buklé kompletu, skládajícím se z vypasovaného kabátku na mašli a krátké asymetrické sukně. Elegantní variace nechává délkou vyznít dlouhé nohy a je nadčasovou alternativou klasického dámského kostýmku. Skvělé metalické střevíce s páskem přes nárt, stejně jako žlutá kabelka, celek náležitě osvěžují.

    Hana Vagnerová
    Autor: blesk

  • 10.

    Aneta Vignerová: Sukně k diskuzi 3-

    Široká, vysokými manžetami, stojáčkem a řasenými rukávy doplněná košile je dobrým základem outfitu, jenž se dá variovat na mnoho způsobů. Nejlépe by vyzněla v nabízejícím se, stylingem snadno dosažitelném pánském stylu. Místo kalhot či delší body-con sukně však zvolila volánovou, kostkou puncovanou a školní uniformy připomínající sukni, jež je k diskuzi jak délkou, tak i vyzněním, jenž k vytříbenému podání nepatří.

    Aneta Vignerová a Petr Kolečko ve Varech
    Autor: Marek Patek Foto CNC: Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

  • 11.

    VIDEO: 2. Módní policie z MFF KV s Inou T.: Další várka návštěvníků festivalu očima expertky

    Video
    Video se připravuje ...

    2. Módní policie z MFF KV s Inou T.: Další várka návštěvníků festivalu očima expertky Ina T.

    Fotogalerie
    13 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy