Elektrická pečicí mísa značky Remoska®. Tradičně u nás vyráběna již více než 60 let. Vhodná je na všechny druhy masa i těstovin. Váží jen 2 kg a jde o nejmenší mobilní troubu, kterou využijete na cestách, na chatě, ale i doma vedle klasické trouby a mikrovlnky. Extra vhodná je pro lidi v dietním režimu. Remoska® jídlo nevysušuje, originální systém (pára vznikající při pečení masa je odváděna přes ventily ve víku) pomáhá uchovávat šťavnatost.

  • český výrobek
  • odnímatelný kabel
  • optimální teplota 160–180°C nízká spotřeba (jen 400 W) objem 2 litry nepřilnavý povrch Teflon® Classic

Remoska® Prima P31
Autor: Remoska®

 

Jak ji můžete získat?

Hrajte a vyhrajte! Staňte se jedním ze 75 šťastných majitelů slavného kuchyňského nádobí, které dobylo svět. Ale pozor! Následující soutěžní otázka platí jen pro dnešní losování! Její znění je:

Od kterého roku se původně vyráběla Remoska®?

A) 1957 B) 1832

Správnou odpověď posílejte pouze dnes 26. března 2021 od 5:00 do 23:59 pomocí SMS na číslo 87651, a to ve tvaru: REMOSKA mezera ODPOVED mezera JMENO mezera PRIJMENI mezera ADRESA mezera PSC (příklad: REMOSKA A Jan Novak Prazska 1 Teplice 41501)

  • Vyhrává 75 výherců, kteří správně odpoví na soutěžní otázku a budou vylosováni.
  • Více informací najdete v pravidlech soutěže na www.blesk.cz/souteze
  • Cena 1 SMS zprávy s doručenkou odpovídá ceníku jednotlivých poskytovatelů služeb elektronických komunikací pro SMS zprávy s doručenkou odesílané na číslo 87651. Soutěž organizuje CZECH NEWS CENTER a. s., infolinka 296 363 199 (po až pá 8 – 16 hod.), e-mail: mobil@cncenter.cz
  • Každý účastník soutěže může soutěžit pouze z jednoho telefonního čísla, ze kterého lze do soutěže zaslat maximálně 1 SMS, a účastník soutěže může vyhrát v soutěži pouze jednou. O výhře budete informováni formou SMS, která vám bude zaslána do dvou pracovních dnů od ukončení so-těže na telefonní číslo, z něhož jste poslali správnou odpověď.

Už za týden další šance

Dnešním losováním soutěž Blesku nekončí. Příští čtvrtek 1. dubna se bude hrát znovu, tentokrát ale o balíček tří druhů pečicích mís značky Remoska® (Remoska® H2813CI, Remoska® P2403L/CI Lívanečník a Remoska® P2607CI).

Z čeho se skládá

Víko s topným tělesem

Horní část víka je vyrobena z nerezového plechu. Pečicí víko nemá skleněné okénko. Dolní část víka z hliníku je potažena nepřilnavým povrchem Teflon® Classic. Odnímatelný přívodní kabel je opatřen evropskou zástrčkou (nebo dle požadavků zahraničních odběratelů). Vypínač je umístěn na horní části držadla, usnadňuje tak ovládání pro praváky i leváky. Víko je navrženo tak, aby mohlo být položeno na pracovní plochu topnou částí směrem vzhůru.

Mísa

Je vyrobena z hliníku (pro dobrý přenos tepla z víka na mísu) a povrchově potažena nepřilnavým povrchem Teflon® Classic.

Stojan

Z tepelně odolného plastu opatřený uchy a protiskluzovými gumovými podložkami.

Recepty do remosky

Kuře na paprice

Suroviny:

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 2 lžíce mleté sladké papriky, 500 ml drůbežího vývaru, jíška na zahuštění, smetana, sůl, pepř

Postup:

Kuřecí stehna osolíme a opepříme. V Remosce® rozpálíme sádlo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme kousky kuřete a zatáhneme je ze všech stran. Přisypeme mletou sladkou papriku, přilijeme vývar a dusíme doměkka cca 60 minut. Maso vyjmeme, omáčku zahustíme světlou jíškou a přilijeme trochu smetany. Krátce povaříme. Podávat můžeme s těstovinami, které rovněž můžeme připravit v Remosce®.

Kuře na paprice
Autor: archiv

Čokoládové brownies

Suroviny:

350 g čokolády (nejlépe s obsahem 50 – 60% kakaa) nalámané na kostičky, 250g másla nakrájeného na kousky, 3 velká nebo 4 malá vejce, 250g krupicového cukru, 85g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva

Postup:

Do Remosky® vložíme pečicí papír. Čokoládu spolu s máslem rozpustíme (nad vodní lázní nebo velmi opatrně v mikrovlnné troubě). Vejce šleháme, až zesvětlají, pak přidáme cukr a pokračujeme, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmícháme vaječnou pěnu do rozpuštěné čokolády, navrch prosejeme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vše vymícháme dohladka. Vlijeme do Remosky® a pečeme asi 30 – 35 minut.

Čokoládové brownies
Autor: archiv

Tradiční jidáše

Suroviny:

500 g polohrubé mouky, 100 g krupicového cukru, 1 lžička soli, 50 g droždí, 2 žloutky, 1 žloutek na potření, 200 ml mléka, 120 g másla, rozinky, hřebíček nebo nové koření na zdobení

Postup:

Do prosáté mouky s cukrem a solí rozdrobíme droždí, přidáme žloutky a máslo, nalijeme vlažné mléko a máslo a vypracujeme těsto hustotou podobné mazancovému. To poté vložíme do mísy, posypeme jej zlehka moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Těsto si rozdělíme na 20 kousků a z nich vyválíme asi 20 cm dlouhé válečky. Tvoříme různé tvary a necháme je cca 15 minut ještě vykynout. Tvary vložíme do Remosky®, potřeme žloutkem promíchaným s trochou vody. Pečeme cca 20 minut, až mají na povrchu krásnou zlatavou barvu.

Tradiční jidáše
Autor: archiv

VIDEO: Kuře na bramborech pečené v remosce  

Fotogalerie
8 fotografií