„Jdu vám lesem a potkám skříň,“ připsala ke svým fotkám paní Leona s tím, že nechápe, jak se skříň do poměrně kopcovitého terénu dostala. A rozjela se nevídaná diskuze plná fantastických představ!

Láká k cestě do jiných světů…

„To je skříň do Narnie, vejděte do ní, nezapomeňte zavřít, aby vše fungovalo,“ radí houbař Petr, kterému kus nábytku připomněl důležitou scénu z dětských fantasy knih Letopisy Narnie. Hlavní hrdinka se takto dostává do magické země Narnie.

„Já bych jí prošla, třeba je za ní houbařský ráj,“ radí Leoně houbařka Lucie. Další diskutující by skříní prošli do jiné dimenze nebo rovnou do světa zapomnění…

Houbařka Leona našla v lese na Chřibsku starobylou skříň. A rozjela se diskuze plná fantazie.
Autor: archiv paní Leony

Úkryt před medvědem

Surrealistický výjev se skříní v lese svedl k úvahám i jiné houbaře.  „Vypadá to, že měla v lese k něčemu sloužit, třeba jako pozorovatelna místo posedu,“ soudí Ivana a dočká se vtipné reakce: „Také to tak vidím, to bude místo posedu pozorovatelna s náhradním prádlem, pro případ velkého strachu, kdyby přišel medvěd,“ píše Helena.

Našly se i úvahy, že jde o šatník v ložnici bezdomovců, Rumburakovu skříň, salón pro převlékání žen, nebo značně nepraktický nápad tahat ji s sebou na čundr místo batohu...

A objevili se i nadšenci, kteří by skříň brali na chalupu. „Škoda jí. Hned bych si ji vzal, klidně bych za ni zaplatil. Proč to nedají do bazaru? Kde to je?“ ptá se se zájmem Josef.

Další diskutující přiznali, že nic podobného v lese ještě neviděli, a to už v přírodě našli i záchod i s prkýnkem, nákupní vozík nebo zavařovací hrnec. A snad skříň dokonce nesloužila k maskování strašlivého kriminálního činu? „Nebyl v ní i majitel?“ ptá se houbař Jan.

 

Fotogalerie
3 fotografie