Toustové kanapky

Toustové kanapky
Autor: PENAM, profimedia.cz
Potřebujeme: toustový chléb světlý, tvaroh nebo pomazánkové máslo, zeleninu a ovoce na dozdobení (okurka, cherry rajčátka, paprika, hroznové víno), plničku na zdobení

Postup: Vykrajovátkem vyřízneme z každého toustu čtyři kolečka. Připravenou plničkou na každém toustu vytvoříme čepičku z tvarohu, kterou dozdobíme připravenou zeleninou a ovocem.

Ďábelské tousty

Ďábelské tousty
Autor: PENAM, profimedia.cz
Potřebujeme: toustový chléb máslový, masovou směs (na cibulce osmahneme kousky kuřecího a vepřového masa, okořeníme podle chuti), tvrdý sýr, jarní cibulku, červenou papriku, chilli papričku

Postup: Smícháme masovou směs s najemno nakrájenou cibulkou, paprikou a chilli dle vlastní chuti. Na pánvičce ve slabé vrstvě oleje osmahneme plátek toustového chleba a namažeme silnou vrstvou pomazánky. Posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme červenou paprikou.

Tvarohové pokušení v toustu

Tvarohové pokušení v toustu
Autor: PENAM, profimedia.cz
Potřebujeme: toustový chléb tmavý, měkký tvaroh, ananasovou šťávu, ananas

Postup: Měkký tvaroh zamícháme s ananasovou šťávou. Plátek tmavého toustového chleba opečeme, potřeme tvarohem a navrch poklademe kolečka ananasu.

Brusinkový toust s hermelínem

Brusinkový toust s hermelínem
Autor: PENAM, profimedia.cz
Potřebujeme: toustový chléb světlý, hermelín, brusinky (zavařované), rukolu

Postup: V toustru opečeme plátek toustového chleba a příčně jej rozkrojíme. Jednu část poklademe nakrájeným hermelínem a vložíme do mikrovlnky na střední výkon, dokud se sýr nerozpustí. Brusinky lžičkou nandáme na rozpuštěný hermelín a přiklopíme druhou částí toustového chleba.

Výživný toust s arašídovým máslem

Výživný toust s arašídovým máslem
Autor: profimedia.cz
Potřebujeme: toustový chléb, arašídové máslo, nakrájený banán, špetku mleté skořice, sirup z agáve (nebo med)

Postup: Plátek toastu opečeme nasucho, potřeme pořádnou vrstvou arašídového másla, poklademe kolečka banánu, posypeme skořicí a zakápneme sirupem.

Zdroj: PENAM