Sendvič se šunkou a sýrem

Sendvič se šunkou a sýrem
Autor: Penam
Potřebujeme: chléb, sýr čedar, kvalitní šunka, hořčice, cherry rajčata

Postup: Půl krajíčku chleba potřete lehce hořčicí, přeložte plátkem čedaru a šunky, přiklopte druhou půlkou chleba. Podávejte s čerstvými cherry rajčátky.

Chlebík s překvapením

Chlebík s překvapením
Autor: Penam
Potřebujeme: plátky chlebu Gurmán značky Penam, 1 balíček lučiny, plátky sýru eidam 30%, plátky šunky, veselá vykrajovátka, materiál na ozdobení (pažitka, paprika, kukuřice, …)

Postup: Plátek chlebu potřete lučinou, obložte šunkou a z plátku sýru vykrojte tvar dle možností (kočička, slepička, pejsek, hvězdička…), dozdobte dle fantazie, přiklopte druhým plátkem chleba. Aby měl školák na svačinku dílo v původním provedení, zabalte jej do fresh fólie, dejte do krabičky.

Mrkvovo rozinková dobrota

Mrkvovo rozinková dobrota
Autor: Penam
Potřebujeme: plátky chlebu Labužník, 100 g lučiny, 1 hrst rozinek, 1 šťavnatá mrkev

Postup: Rozinky opereme a necháme několik hodin namočené ve vodě. Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme. V misce smícháme lučinu s medem, přidáme nastrouhanou mrkev a scezené rozinky. Pomazánkou spojíme 2 plátky chleba.

Chlebíčky s jahodovou pomazánkou

Chlebíčky s jahodovou pomazánkou
Autor: Penam
Potřebujeme: plátky Farmářské veky, 250 měkkého tučného tvarohu, 2 lžíce javorového sirupu, 200 g jahod, 1 sáček vanilkového cukru

Postup: Tvaroh dáme do misky a přidáme javorový sirup, vanilkový cukr a rozmačkané jahody. Vše dobře promícháme a lehce poklademe na plátek veky, přiklopíme druhým plátkem veky.

Zdroj: Penam

Fotogalerie
4 fotografie