Helenka s manželem Pepou vychovávala pět dětí. Nejstaršího Vojtu (8) a také čtyřčata Anežku, Moniku, Kláru a Ondřeje, kterým bude v červnu šest. Pepa se však delší dobu rval s onkologickým onemocněním, choroba nakonec byla silnější.

Byli jsme s ním do poslední chvíle

„Můj manžel Pepa zemřel v sobotu 16. března. S nemocí bojoval pět let, dozvěděli jsme se o ní, když bylo čtyřčatům devět měsíců. Začátkem března letošního roku se nemoc zhoršila a Pepu přijali do nemocnice. Byli jsme tam s ním každý den, až do poslední chvíle. Současná situace je těžká, ale v rámci širší rodiny stojíme při sobě a máme kolem sebe mnoho přátel,“ popsala pro Blesk paní Helenka.

To potvrzuje i její sestřenice Terezie, která pro ni spolu s dalšími sestřenicemi a bratranci založila sbírku na dobročinné platformě Donio. „Vychovávat čtyřčata je náročné, vychovávat pět dětí je ještě náročnější, být na to bez manžela je něco, co si nedovedeme představit,“ vysvětluje Terezie.

Památka na Vánoce, které byly pro rodinu poslední společné.
Autor: Archiv rodiny

Vážím si podpory...

A úspěch sbírky je obrovský, částka téměř 6 milionů se vybrala za pouhé dva dny. Lidé navíc nabízejí i další pomoc, třeba pravidelné placení kroužků pro děti. „Vážím si toho, kolik lidí se připojilo ke sbírce, která byla na podporu naší rodiny otevřena na portálu Donio. Jen za prvních 24 hodin se sešly neuvěřitelné 4 miliony korun. Peníze použijeme na splacení hypotéky a na běžný provoz domácnosti, než se naše situace nějak stabilizuje. Vlna veřejné podpory pro nás má obrovskou hodnotu a jsme za ni vděční,“ přiznává paní Helenka a dodává:

„Nechci teď z mého manžela dělat celebritu, on by si to taky nepřál. Potřebuji čas se svými dětmi a prostor pro to, abych se s náročnou situací vyrovnala,“ uzavírá maminka pěti malých dětí.

 

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Abelovým zemřel syn Kryštof (†22) na rakovinu. Byl hrdina, nikdy nezafňukal, říkají rodiče. pdc, bp, Jedlička, Železný

Fotogalerie
6 fotografií