Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Honza se bavil s kamarády u bazénu: Po skoku do vody ochrnul!

Autor: rc - 
14. března 2024
19:28

V jednu chvíli si užíval zábavy se svými přáteli, v druhou bojoval o život. Honza (28) se svými kamarády trávil letní večer u bazénu. Večer se pro něj ale změnil v noční můru. Poté, co skočil do vody, nemohl se pohnout. Jeho kamarádi si všimli, že není něco v pořádku a skočili pro něj. Honza při skoku utrpěl velké poškození míchy.

Honza si užíval letního večera se svými kamarády u bazénu. Všichni se dobře bavili do chvíle, kdy Honza skočil do vody. „Najednou bylo něco špatně. Nohy mi uklouzly a ruce se rozjely. Nemohl jsem se pohnout. Viděl jsem se již na dně, jak se topím, nemůžu nad hladinu,“ popsal Honza v úvodu sbírky na fundraisingové stránce Donio.cz s tím, že jeho přátelé rychle pochopili, že je něco špatně a skočili za ním do vody.

Na místo vyrazili záchranáři, kteří jej převezli do nemocnice. Honza utrpěl velké poškození míchy a prognózy lékařů byly děsivé. „První věta lékaře po operaci byla, že budu hýbat jen hlavou. Naštěstí se částečně rozhýbaly i ruce, na nichž teď tvrdě pracuju,“ dodal Honza.

Od osudného večera uplynulo již víc než půl roku, které Honza strávil převážně v nemocnicích a na rehabilitacích. Nyní je schopen pohybovat se s pomocí vozíku. „Teď potřebuji invalidní vozík, systém na přesuny, speciální postel a spoustu dalších věcí k samostatnosti. Asi o některých zatím ani netuším, že je potřebuji. Postupně na to přicházím,“ uvádí Honza s tím, že tyto pomůcky hradí pojišťovna jen částečně.

Rodina se proto rozhodla vyhlásit veřejnou sbírku. Výtěžek ze sbírky bude použit na pořízení invalidního vozíku, speciální postele, systému pro přesuny, úpravy auta a bytu. Zároveň i na další rehabilitační pobyty.

Video  Martínek (2) se po náročné genové terapii, kterou podstoupil ve Francii, vrací zpět do Česka  - Kateřina Baranová
Video se připravuje ...

Bleskoska ( 15. března 2024 08:40 )

Rozjely se mu ruce i nohy? Hmmmm, divné.Každý má oečovat o své zdraví především svou životosprávou a chováním v místech, kde se může zranit, otrávit, jinak si ublížit. Jsme-li dospělí, jsme zodpovědní sami za sebe, nežebráme, nekňučíme.

Uživatel_5650027 ( 15. března 2024 00:18 )

Mladíku, držte se! Život přináší mnoho překvapení! Věřte, že pokud si něco velmi,ale opravdu velmi PŘÁT! Celý Vesmír je nakloněn Vám přání splnit! Musíte být poctivý, protože Bůh má smysl pro humor!😊 Rodičům přeji mnoho trpělivosti. Nebudete mít jednoduché! Nezodpovědný syn...

Zobrazit celou diskusi