Ženu, která navzdory svému nízkému věku v minulosti prodělala rakovinu střev a několik operací, na sociální síti sleduje téměř třicet tisíc fanoušků a podporovatelů. Otevřeně hovoří o své nemoci, ukazuje pooperační jizvy i syrovost zákeřné choroby. Vybízí také k prevenci. Jako mediálně známá osoba se ale nevyhne i komentářům, které by nikomu jinému nepřála. Zvláště v situaci, ve které je aktuálně ona sama.

Chybí empatie...

„Ještě se máme co učit ohledně emoční inteligence. Není špatně, že to lidem nedochází… učíme se všichni… ale je potřeba pochopit, že svoji bolest nemáte přenášet na člověka, který si prochází něčím těžkým,“ vysvětluje Lucie Levá a reaguje na zprávy, které jí chodí.

„Nepište, prosím vás, těm nemocným, ať jsou onkologicky, nebo jinak – mně na to umřela teta, mně na to umřel brácha, mně na to umřela sestra, protože opravdu spousta zpráv, která mi chodí, začíná tady tím. A opravdu to je, jako když tomu nemocnýmu člověku plivnete do obličeje,“ vzkazuje Lucie Levá a dále vysvětluje: „Oni mají obavy o svůj život, a když jim tam přímo takhle napálíte lidi, kteří na to umřeli…“  Škoda domýšlet…

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený •Lusiet• (@lusiet_leva)

Taky mě divně bolí břicho...

Lucie upozorňuje, že pak si nemocný obsah takové zprávy samozřejmě automaticky přenáší na sebe. „Vždycky, když mi někdo napíše, že mu někdo umřel, tak mi je z toho špatně a vůbec mi to psychicky nepomáhá. Tuhle informaci bych určitě u všech nemocných lidí úplně vynechala,“ přiznává s lítostí v hlase.

A pro Blesk dodala, že si musela přečíst i další obludné zprávy a komentáře. „Například, že rakovinu má spousta lidí, že chci být jen zajímavá. Nebo se mě ptají, jaké jsem měla příznaky nemoci, že je taky nějak divně bolí břicho. To mi chodí několikrát týdně,“ popisuje.

A jako vrchol vší krutosti označuje další z názorů: „Prý mě lidé sledují jen proto, aby věděli, jak to se mnou dopadne,“ uzavírá sklesle žena, která se poctivě snaží všem, kdo o to mají zájem, ukázat, jaké to je žít v tak mladém věku s chorobou s nejistou prognózou.

 

Video
Video se připravuje ...

Primář Gastroenterologického oddělení MOÚ v Brně Jan Trna o kolonoskopickém vyšetření Jiří Nováček

Fotogalerie
43 fotografií