Hlídejte si, co jíte

Určitě je vám jasné, že nadváha nebo obezita dává zabrat vašemu srdci. Pojí se totiž s vysokou hladinou cholesterolu, cukrovkou a vysokým krevním tlakem. Pokud máte BMI v normě, ještě neznamená, že se vás zdravé stravování netýká. Stejně byste se měli vyhnout nasyceným tukům a cukrům. Nevíte, jak se stravovat? Inspirujte se zdravými recepty. Pokud se nezajímáte o to, co jíte, děláte velkou chybu. V takovém případě hrozí infarkt i vám.

Hýbejte se

Pravidelný pohyb udržuje srdce v dobré kondici. Doporučuje se, aby dospělí lidé věnovali alespoň 150 minut intenzivní aktivity týdně. Nebaví vás běhat? To vůbec nevadí, dnes existuje tolik různých sportů, že si mezi nimi určitě nějaký oblíbený vyberete. Zkuste třeba jízdu na kole, kolečkové brusle, skákání přes švihadlo, tenis, tabatu nebo klidně i jógu. Každý pohyb se počítá.

Nenechte se ovládat stresem

Patří stres do vašeho každodenního života? Dejte si velký pozor. Nejenže snižuje obranyschopnost imunitního systému, ale oslabuje i srdce. Když ucítíte velký stres a strach, zvýší se vám tepová frekvence a tlak. Ve spojení s dalšími výše zmíněnými rizikovými faktory, může jít o spouštěč infarktu. Zbavit se nadměrného stresu a úzkosti není žádná legrace. Můžete to ale zkusit dechovými cvičeními. Pomoci vám můžou také uklidňující bylinky nebo vůně. Když je vám vážně ouvej a nepomohou vám ani blízcí, zavolejte na tísňovou linku.

Co ještě pomůže zmírnit napětí? 

Pokud v životě nemáte jistotu, těžko se zbavíte stresu. Bojovat s úzkostí pomůže i vědomí, že se máte o co opřít, když se stane průšvih. Představa, že vás překvapí vážná nemoc a obere vás o veškeré příjmy, vám nemusí dát spát. V takových situacích vás podrží pojištění FLEXI, které myslí na nečekané situace. K ní se automaticky pojí i bezplatný bonus CESTA KE ZDRAVÍ.

Co vám CESTA KE ZDRAVÍ může nabídnout?

Jedinečnou kombinaci příspěvků na léčení a prevenci. Úhradu nákladů ve výši až 100 000 Kč na zotavení z velmi vážných nemocí a úrazů. Proplacení nákladů na preventivní vyšetření, která nejsou hrazena ze zdravotního pojištění, a to až do výše 3 000 Kč každých 5 let. Více se dozvíte na webových stránkách Kooperativy.