Podpora lokální ekonomiky

„Na spolupráci s McDonald’s nejvíce oceňuji silné a stabilní zázemí mezinárodní značky, která svým franšízantům předává své know how a podporuje je v jejich podnikání. McDonald’s je pro mě celoživotním partnerem, na kterého se mohu vždy a ve všem spolehnout,“ popisuje Radek Janalík.

V Libereckém kraji, kde v současné době provozuje své tři restaurace, se Radek Janalík podílí v rámci své komunity na celé řadě dobročinných aktivit. „V posledních několik letech Podporujeme hokejový a fotbalový klub, cyklistický marathon ALISY Bike Babí léto, přispěli jsme společně s firmou Kitl přes nadační fond Dům Ronalda McDonalda na rekonstrukci nemocnice v České Lípě a v neposlední řadě jsme liberecké Mateřské škole Čtyřlístek věnovali nové dětské hřiště,“ dodává Janalík.  

Kolegové na prvním místě

Po ukončení studií v roce 1995 nastoupil Radek Janalík do společnosti McDonald´s, kde absolvoval Manager Trainee program, určený absolventům vysokých škol. Postupně se vypracoval na pozici provozního manažera pro restaurace v České republice. Od roku 2003 působil jako generální ředitel zastoupení McDonald’s v Maďarsku a pak i Řecku. Posléze působil jako generální ředitel McDonald’s pro Českou a Slovenskou republiku. V roce 2012 dostal nabídku provozovat svou první franšízu a nyní ve svých třech restauracích zaměstnává Radek Janalík okolo dvě stě pracovníků, z toho přibližně dvě třetiny tvoří brigádníci, zbytek pak tvoří zaměstnanci na plný úvazek. Radek Janalík v rámci svého podnikání spolupracuje s neziskovou agenturou Rytmus, která pomáhá lidem se zdravotním nebo sociálním znevýhodněním, kteří potřebují individuální podporu před nástupem do práce i během prvních pracovních dní, se začleněním do pracovního procesu.

Dům Ronalda McDonalda v ČR

Pro Radka Janalíka je práce ve společnosti McDonald‘s úzce spojena s podporou dlouhodobě hospitalizovaných dětských onkologických pacientů a jejich rodin. V rámci své dlouholeté činnosti u McDonald´s se poprvé setkal s Ronald McDonald House Charities již před 20 lety, když byl na stáži v USA. O několik let později měl možnost z blízka poznat chod domu Ronalda McDonalda v Budapešti, který jej velmi zaujal. „Vidět z blízka životy rodin nemocných dětí, kterým pobyt v domě Ronalda McDonalda neuvěřitelně pomáhá vyrovnat se s touto nelehkou životní situací, a díky kterému rodiny těchto dětí mohou být spolu, je skvělý pocit ze smysluplně vynaložené práce,“ uzavírá Janalík.