1. chyták: Místo výkonu práce

Dojíždění napříč Českem vás může čekat při podpisu smlouvy s firmou, která má filiálky po celé republice. „Takový zaměstnavatel může stanovit místo výkonu práce například slovy »pobočky zaměstnavatele« či »Česká republika«. Pak může zaměstnanci určit výkon práce v jakékoli pobočce,“ upozorňuje na chyták Pavel Fráňa z  advokátní kanceláře Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři.

„Doporučuji zaměstnanci trvat na tom, aby místo výkonu práce bylo uvedeno například konkrétním názvem obce,“ radí Fráňa.

2. chyták: Zkušební doba

Zkušební doba slouží k tomu, abyste se s novým zaměstnavatel navzájem »vyzkoušeli«. A pokud to neklape, můžete odejít (ale i být odejiti) ze dne na den. Proto zákon stanoví maximální délku zkušební doby. „Zkušební doba nesmí být delší, než je polovina sjednané doby trvání pracovního poměru. Například při smlouvě na rok nesmí přesáhnout šest měsíců,“ vysvětluje Fráňa.

3. chyták: Výše mzdy

»Sliby jsou chyby« a co není ve smlouvě, jako by nebylo. Trvejte proto na tom, aby v ní byla přímo napsaná konkrétní finanční částka, kterou budete za práci dostávat. „V takovém případě je pak snížení či zvýšení mzdy upravováno dodatkem k pracovní smlouvě. Zaměstnavatel tedy nemůže rozhodnout o snížení měsíční mzdy zaměstnance bez jeho vědomí,“ doplňuje Fráňa. 

4. chyták: Hrubé porušení pracovní kázně

Pozdní příchod, delší přestávka na oběd nebo nepořádek na pracovním stole můžou být v očích zaměstnavatele zvlášť hrubým porušením pracovní kázně, za které hrozí vyhazovem. Podle odborníků je to ale nesmysl, který nemá oporu v zákoně. V případě, že zaměstnanec podá žalobu na neplatnost okamžitého zrušení pracovního poměru, může soud dospět k závěru, že jednání zaměstnance nedosahovalo takové intenzity, aby bylo považováno za hrubé porušení pracovní kázně.

Šéf vám musí říct:

Kolik hodin týdně budete pracovat, kdy dostanete výplatu a jakým způsobem. Pokud tyhle údaje nejsou přímo v pracovní smlouvě, musí vás o nich informovat do jednoho měsíce od začátku pracovního poměru.

Co musíte vědět:

- jak dlouhou budete mít dovolené a způsob jejího určování

- jak bude rozvržená vaše týdenní pracovní doba

- údaje o výpovědních dobách

- informace o splatnosti mzdy, místě a způsobu jejího vyplácení

Co musí obsahovat pracovní smlouva

Pracovní smlouva musí být písemná a musí obsahovat:

* Kdo a s kým uzavírá smlouvu

Firma XY uzavírá pracovní smlouvu třeba s panem Janem Dvořákem. 

* Druh práce

Jakou práci konkrétně budete dělat (účetní, prodavačka, pomocný dělník apod.)

* Popis pracovní náplně

Co přesně budete dělat.

* Místo, kde má být práce vykonávána

Ideální je nechat si ho  určit přesně – např. Praha 6, ulice ABC, č. p. xx. Pokud byste měli ve smlouvě jen místo práce Praha, může vás šéf honit po celé Praze.

* Den nástupu do zaměstnání

Přesný termín, kdy nastoupíte do zaměstnání. Tím dnem vám vzniká pracovní poměr.

* Zkušební doba

Nesmí být delší, než je polovina doby, na kterou byl sjednaný pracovní poměr.

* Výše mzdy

Částka, kterou budete měsíčně brát. Uvádí se hrubá mzda, tedy před zdaněním.

* Druh pracovního poměru

Může být na dobu neurčitou (ten je pro zaměstnance výhodnější), nebo na dobu určitou. Pracovní poměr na dobu určitou musí mít přesné datum zahájení a ukončení.

* Datum a podpisy

Na smlouvě musí být uvedené datum, kdy byla smlouva podepsaná, a podpisy zaměstnance a zaměstnavatele.