Projekt PREmobilita, který zastřešuje všechny aktivity oblasti elektromobility, ve kterých společnost Pražská energetika podniká, vstoupil již do svého sedmého roku a nepřetržitě nabírá na obrátkách.

Co všechno v současné době PREmobilita obsahuje?

  • Prodej elektrokol
  • Půjčování elektrokol
  • Leasing elektromobilů pro firmy
  • Půjčování elektromobilů pro firmy i fyzické osoby
  • Výstavbu nabíjecích stanic (PREpointů) po celé ČR

 

Z nových instalací stojí za zmínku zejména dokončení instalace již druhé rychlonabíjecí stanice ABB Terra 53 CJG. Elektromobil se na takovéto stanici nabije na 80 % za cca 30 minut. Stanice funguje v nově otevřené části OC Chodov, které prošlo významným stavebním rozšířením. Kromě rychlonabíjecí stanice na stejném místě PRE instalovala také dvě duální stanice EVF 200 a jednu jednoduchou stanici EVF 100 od společnosti Ensto. Celkem tak může v OC Chodov nabíjet najednou až sedm elektromobilů. Ve staré budově navíc zůstává stanice EVC 100 pro jeden vůz.

V garážích OC Chodov máme nově jednu rychlonabíjecí stanici TERRA 53, jinak zde najdete dvě duální stanice EVF200 a jednu stanici EVC100
Autor: Pražská energetika, a.s.

Dalším novým nabíjecí nabíjecí stanicí PRE je například typ EVC 100 pro jeden elektromobil, opět od společnosti Ensto, který je nově na parkovišti u OC Lužiny na Praze 13. Tato nabíjecí stanice obsahuje dvě zásuvky – 3 x 32A a 1 x 16 A.

A pro letošní rok plánuje PRE otevřít další…

Poptávají je hlavně obchodní centra, developeři bytových domů i kancelářských objektů, ale i celé městské části. Řešení však existuje i pro osoby vlastnící elektromobil k soukromým účelům. Těmto PRE může nainstalovat tzv. wallboxy přímo do garáže.

Kolik nabíjecích míst tedy PRE v současné době provozuje?

Od dubna se číslo prozatím zastavilo na 54 volně přístupných nabíjecích místech na 33 různých stanovištích. Z toho hned 28 stanovišť naleznete na území hlavního města (viz mapa PREpointů na www.premobilita.cz). Avšak, jak výše uvedený text naznačuje, pro letošní rok to určitě nebude číslo konečné.

Nabíjení na PREpointech je zpoplatněno. Ceník a podrobnosti o podmínkách nabíjení, ale i o všech nabízených službách v oblasti elektromobility od PRE, najdete na www.premobilita.cz.