Každé ráno Blesk kupuje její manžel František (79) a spolu se dávají do čtení. A když jede Trhák, tak také do hraní. Trefa přišla ale až teď. 

Dvakrát opakovat

„Už věřím, že výherní štěstí si umí najít i mě. Vždy jsem si myslela, že mě obchází obloukem. Když mi pán z redakce zavolal, musel mi to, že jsem vyhrála, zopakovat dvakrát. Měla jsem obrovskou radost,“ přiznala penzistka s tím, že Blesk kupuje prakticky od doby, co začal vycházet.

Radost všem

Deset tisícovek z Trháku teď přidá na rodinnou oslavu. „Letos se v rodině najednou sešlo víc výročí. Dceři Bronislavě bude padesát a s manželem budou třicet let spolu, my padesát a manželovi bude na podzim osmdesát. Já jsem právě oslavila pětasedmdesátku,“ vypočítala žena, která se celý život skláněla ve fabrice nad šicím strojem.

Už má vymyšleno, že oslavu s manželem uspořádají až v létě někde v restauraci. „Aby bylo hezké počasí. Pozveme i příbuzné, kteří bydlí dál. Bude nás asi patnáct,“ těší se trojnásobná matka a čtyřnásobná babička.

Jede se dál!

Z části peněz by také výherkyně chtěla zaplatit vymalování třípokojového bytu. „Už je to potřeba,“ mínila. Radost z výhry na ní byla znát. V posledních letech totiž nikdy nevyhrála větší částku. „Tak dvacetikorunu na los. Zhruba před čtyřiceti lety jsme s kolegyní vsadily a vyhrály nějakou tu tisícovku a rozdělily se,“ zavzpomínala výherkyně. Prý by se »nezlobila«, kdyby ji výhra v Trháku trefila ještě jednou. A tak to bude s Bleskem zkoušet dál!