Vitální seniorka je rodačka z pražských Vinohrad. Po odchodu do penze se přestěhovala na chalupu poblíž Máchova jezera. Zde si volné chvíle krátí čtením oblíbeného Blesku. „Kupujeme ho s manželem každý den a čteme všechno. Rádi luštíme i sudoku nebo křížovky. To milujeme,“ prozradila paní Adriena.

Letos se daří

„S Bleskem hrajeme pokaždé a teď na nás přišla řada i s pořádnou výhrou. To je úžasné. Deset tisíc... to je naprosto boží,“ smála se seniorka. A co ona a výhry? Před dávnými lety získala v Matesu (MAlé TElevizní Sázení) 75 korun. To bylo vše. Zato letos se jí daří. „Nejdřív jsem v plesové tombole získala televizi a teď 10 tisíc v Trháku,“ povídala žena, která pracovala jako stavební technička.

„Ten šek si nechám zarámovat a nechám se s ním pohřbít,“ vtipkovala při focení paní Adriena po boku manžela Jiřího
Autor: Karel Kopáč

Miluje plesy

Letos v říjnu ji čeká oslava sedmdesátin, ale jak sama říká, jen tak doma nezahálí. „Kromě čtení Blesku toho mám hodně. Třeba včera jsem šla na procházku a zvládla devět kilometrů,“ rozpovídala se. „No a také ráda plavu, nebo chodím tancovat tady u nás do sokolovny, kde máme skvělou partu. Polka, valčík, tango, to je moje! Zamlada jsem v Praze vymetla kde co,“ pokračovala.

Peníze otočila

Peníze z Trháku okamžitě otočila. „Pojedeme do termálních lázní na Slovensko. Hned jsem si zamluvila termín. Už se na to s manželem těšíme,“ má jasno. „Aspoň se tam prohřeju. Také je tam intenzivní slaná voda, což je vzácnost,“ přidal se manžel Jiří (74). „Už jsme tam byli dvakrát. Mají tam i tobogány. I na ně jsem vlezla,“ líčila paní Adriena.

Výhru tajila

Paní Adriena má dvě děti, manžel Jiří jedno. „K tomu mám sestru a bratra. Nikomu jsem ale nic neřekla. Dozví se to z Blesku. Hned nažhavím dráty a zavolám jim, ať si běží koupit noviny,“ směje se seniorka.