Položme si otázku; Kolik z vás bylo spokojených s nákupem nové tiskárny pouze do té doby, než jste vypsali první startovací náplně? Také se vám při nakupování nových náplní protočily panenky? Bohužel tomu tak je. Mezi výrobci tiskáren je obrovská konkurence, kdy se prodejce snaží získat zákazníka nízkou cenou tiskárny a poté rejžovat na spotřebním materiálu.

Předejít tomu můžeme například tak, že se prvně s nákupem vhodného zařízení poradíme se specialistou v oboru. Jedině tak se vyhnete následnému tlučení do hlavy o desku pracovního stolu.

Průvodce výběrem tiskárny naleznete ZDE!

První krok máme za sebou. Jistě si však pokládáte otázku, co když už tiskárnu mám? Jak zjistím, že bych mohl tisknout ještě levněji a tím pádem i více, rychleji? Třeba si doposud myslím, že tisknu efektivně.

Jestli tisknu efektivně, zjistím jednoduchým výpočtem.

Cena výtisku jedné stránky A4 se dá dnes optimalizovat až na 35 haléřů. Výpočet ceny vytištěné stránky je jednoduchý. Stačí vydělit cenu náplně celkovou výtěžností kazety. U výtěžnosti každé náplně je potřeba brát v potaz, že je uváděná při 3 – 5% pokrytí stránky – vytištěná faktura. Např. fotografie je pokrytá 100%, takže výtěžnost náplně vypočítáte nepřímou úměrou.

Poslední radou v případě, že jsme už do tiskárny investovali nemalou sumu, je porozhlédnout se po možnostech náplní. Běžně koupíme originální tonery a cartridge, které jsou vyráběné výrobcem tiskárny. Zde se můžeme spolehnout na téměř 100% kvalitu a funkčnost tiskových kazet.

Více informací naleznete na www.tisknulevne.cz

Ekonomičtější variantou jsou kompatibilní náplně, které jsou vyráběné alternativním výrobcem. Zde je potřeba věnovat pozornost tomu, zda náplně obsahují čipy, které stejně jako u originálních náplní komunikují s tiskárnou. Velmi důležité je také nakupovat spotřební materiál u větších a na českém trhu dobře známých společností. Variantu těchto levnějších kazet zakoupíte téměř do všech tiskáren.