Podle serveru Mobil.cz byl v letošním roce největší zájem mezi uživateli o telefony s dotykovým ovládáním. Tento trend by měl pokračovat i v dalším roce.

Apple IPhone 3G

Apple iPhone
Autor: Apple

Druhá generace nyní již legendárního telefonu s nakousnutým Jablkem přinesla proti svému předchůdci výrazně lepší výbavu včetně podpory rychlých datových sítí. Design se přitom změnil pouze minimálně.Na trhu jsou v současnosti dvě varianty, které se liší pouze velikostí vestavěné vnitřní paměti - 8 a 16 GB. iPhone 3G se na rozdíl od první generace prodává oficiálně i u nás.

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic
Autor: Nokia

Odpovědí finské Nokie na úspěch iPhonu je nová Nokia 5800 XpressMusic. Ovládá se také přes rozměrný dotykový displej, ale nabízí řadu funkcí navíc. Nová Nika má vše, co si jen budete přát od multimediálního přehrávače, přes fotoaparát, Wi-Fi až po navigaci. Jde o první Nikii, která je vybavena novým operačním sytémem Symbian S60 5.0. Nokia 5800 XpressMusic se začne prodávat na začátku roku 2009.

LG KU990 Viewty

LG KU990 Viewty
Autor: LG

Hlavními zbraněmi tohoto "hloupého" mobilu jsou kromě dotykového displeje a elegantního vzhledu, především kvalitní pětimegapixelový fotoaparát s manuálním ostřením a přehrávání videa v populárním formátu DivX. Takže nemusíte své oblíbené filmy konvertovat, pokud si je chcete pustit v mobilu. LG KU990 Viewty je již na trhu.

Samsung i900 Omnia

Samsung Omnia
Autor: Samsung

Jedním z nejnadupanějších současných komunikátorů s operačním sytémem Windows Mobile je Samsung i900 Omnia. Nad samotným operačním systémem je ještě speciální grafická nadstavba, která usnadňuje používání komunikátoru prsty. Z výbavy nechbí Omnii nic podstatného. Nabízí rychlá mobilní data, Wi-Fi, navigaci i kvalitní pětimegapixelový foťák. Samsung i900 Omnia je již na trhu.

Sony Ericsson C702

Sony Ericsson C702
Autor: Sony Ericsson

První klasický telefon bez dotykového ovládání v našem přehledu. Mobil střední třídy láká uživatele především svou zvýšenou odolností a GPS. Vestavěná navigace umožňuje kromě samotného navigování rovněž možnost přidat souřadnice do snímků pořízených třímegapixelovým fotoaparátem. Ve výbavě nechybí ani hudební přehrávač. Sony Ericsson C702 je již na trhu.

Nokia 6300i

Nokia 6300i
Autor: Nokia

Nástupce nejprodávanějšího modelu 6300, přináší jedinou zásadní inovaci a tou je podpora Wi-Fi. S ním můžete nejen prohlížet internetové stránky, ale i volat přes internet zdarma. Z další výbavy můžeme rovněž zmínit hudební přehrávač, FM rádio s RDS a Bluetooth 2.0 s podporou A2DP. Nokia 6300i je již na trhu.

Nokia 6220 Classic

Nokia 6220 Classic
Autor: Nokia

Na pohled nenápadný chytrý telefon, který je nástupcem smartphonu 6120 Classic klame svým tělem. Uvnitř se skrývá nabušený multimediální telefon, který se od vyššího mobilu N82 liší pouze absencí Wi-Fi, pohybového senzoru a místo praktického rozšířeného 3,5 mm jacku je zde konektor s průměrem 2,5 mm. Z výbavy můžeme vypíchnout například pětimegapixelový fotoaparát s xenonovým bleskem a GPS. Nokia 6220 Classic je již na trhu.

Nokia E66

Nokia E66
Autor: Nokia

Manažérský vysouvací chytrý telefon E66 z pracovní řady E nabízí kromě všech potřebných funkcí pro práci i pořádnou porci multimediální výbavy. Která kromě multimediálního přehrávače zahrnuje i 3,2 megapixelový fotoaparát, který umožňuje nahrávat video v rozlišení 320 x 240 pixelů, a rádio s RDS. Ve výbavě rovněž nechybí GPS. Nokia E66 je již na trhu.

Sony Ericsson C902

Sony Ericsson C902
Autor: Sony Ericsson

Tenký kovový Sony Ericsson C902 s ostře řezanými rysy patří do řad Cyber-Shot. Nabídne pětimegapixelový fotoaparát s automatickým zaostřováním, kterému však chybí xenonový blesk a musíte se proto spokojit s diodou. V multimediální vábavě mu nechybí kromě hudebního přehrávače FM rádio. Hudbu přitom můžete poslouchat i přes bluetooth stereo sluchátka. Sony Ericsson C902 je již na trhu.

Nokia N96

Nokia N96
Autor: Nokia

Nejvyšší model špičkové multimediální řady N Nokia N96, je nástupcem N95, který byl označován jako nejlepší Nokia v historii. Proti svému předchůdci dostala do vínku vylepšený operační systém,vnitřní paměť 16 GB a tuner DVB-H, který vám umožňí sledovat mobilní digitální televizní vysílání. Naopak přišla o grafický akcelerátor pro hraní her a má i slabší baterku. Nokia N96 je již na trhu.