Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Češi poslali 72 milionů vánočních sms

Pohotovost volejte pouze v nennutnějším případě.
Pohotovost volejte pouze v nennutnějším případě.  (Autor: PROFIMEDIA.CZ)
Autor: red - 
25. prosince 2008
15:14

Veselé Vánoce, bohatého ježíška a hodně štěstí i zdraví... Takhle nejspíš začínala většina vánočních SMS přání, kterých lidé letos na Štědrý den poslali 72,2 milionů.

Rekordní nárůst zaznamenaly hlavně multimediální zprávy MMS. Těchto přání s obrázkem či animací si Češi ve sváteční den poslali 381 tisíc. Zprávu přinesl portál Idnes.cz

Nejvíce SMS zpráv rozeslali zákazníci T-Mobilu - téměř 28,2 milionu, což představuje skoro pětiprocentní nárůst oproti loňským výsledkům. "SMS zpráva zůstavá i nadále nejoblíbenějším způsobem, jak poblahopřát bližním," uvedla Jitka Pajurková z T-Mobilu.

Rekordní hodnoty hlásí i Telefónica O2 s 27 miliony odeslaných SMS, o milion více než loni. Vodafone setrvává na hodnotě zhruba 17 milionů textovek.

V rámci pevné telefonní sítě se o největším svátku roku uskutečnilo přibližně 2,5 milionu telefonních hovorů, nejčastěji volali lidé v dopoledních hodinách. Počet volání z pevné sítě Telefónica O2 do zahraničí přesáhl 1,4 milionu hovorů.

 

 

paegasrobin ( 27. prosince 2008 08:52 )

Českomoraváci posílali SMSky,MMSky z SMS a MMS brány operátora T-Mobile na webových stránkách http://www.t-zones.cz do šestnácti byly stránky nedostupný.O Silvestru nemluvě,to bude delší stojka.Já poslal z mobilu dvě textovky,dvě MMSky a jináč jsem každýmu poslal e-maila po třech kouskách každýmu z E-mail klienta.Tržby budou minimální.Moc toho nepokryje.Po zdanění nahrabou kostelníčci na své chrámy,svatostánky.Něco půjde na údržbu.Chybí videohovory,dva roky zpoždění.Škoda,že se jich přítel,kamarád,spolužák Míla (+29) po vážně těžké nemoci nedožil.

Zobrazit celou diskusi