Americká firma Apple je tvůrcem nejpopulárnějších a nejprodávanějších chytrých telefonů a tabletů. Jejich iPhone i iPad zná dnes téměř každý. Společnost bodovala i s přenosným hudebním přehrávačem iPod a jak to tak podle analytiků i tajných zdrojů od asijských dodavatelů hardwaru Apple vypadá, brzy se dočkáme i televizoru od Applu.

Úhlopříčka 1,5 metru

Analytik Brian White ze společnosti tak také usuzuje poté, co navštívil továrny zásobující Apple v Číně a Tchaj-wanu. Podle něj společnost ještě letos uvede na trh šedesátipalcový (1,5 metru) televizor s Retina obrazovkou s poměrem stran 16:9.

Již letos v listopadu?

Televizor by měl mít operační systém iOS, využívat hlasovou asistentku Siri. Na trhu by se měl televizor objevit letos v listopadu. Ceny by se měly pohybovat mezi třiceti a čtyřiceti tisíci korun. Název televizoru bude podle všeho oříšek. iTV je totiž britská televizní stanice.

Ovládání prstenem

Nejzajímavější na celém televizoru má být jeho ovládání. „Apple zároveň vypustí na trh miniaturní zařízení nazvané iRing,“ dodal White. Tento speciální prsten by měl sloužit jako ukazovátko, kterým bude možné přepínat kanály, volit hlasitost a vybírat pořady z Apple TV. Reagovat má i na pohyb. Společnost Apple zatím zprávy o své TV nekomentovala, ani nevyvrátila.