Google chtěl tablet představit na nadcházející konferenci I/Oi v San Francisku. Internetoví nadšenci z australské mutace webu Gizmondo, kterým se podařilo fotografii Google Nexus 7 získat, jej ale předstihli. Jaký hardware se v něm bude ukrývat?

Spolupráce s Asusem

Na Google Nexus 7 spolupracuje internetový gigant s výrobcem počítačů Asus. Tablet by měl pohánět čtyřjádrový procesor Tegra, který podpoří hned dvanáctijádrová grafická karta GeForce. Operační paměť bude veliká 1 GB, flash disky pro ukládání dat budou mít kapacitu 8 nebo 16 GB. Uvnitř bude i NFC čip, který slouží k nejrůznějším bezkontaktním operacím na krátkou vzdálenost.

Podpora NFC

Tablet tak nejspíš bude podporovat i funkci Google Wallet (peněženka), díky které půjde provádět bezhotovostní transakce. Funkční ale bude asi jen v USA. IPS displej tabletu by měl mít rozlišení 1280 x 800 pixelů. Čelní část tabletu bude mít 1,2 MPix webkamerku. Výdrž na baterie má být 9 hodin. Cena za 8GB model by se měla pohybovat okolo 4000 tisíc korun, 16GB model by měl být o tisíc korun dražší. Jedná se ale nejspíš o dotované ceny od operátorů.