Její Výsost tak bude na cestách moci surfovat po internetu, dívat se na videa, poslouchat hudbu nebo hrát hry. Informaci přinesl britský The Sun, který také spekuluje, jaké aplikace si Královna do svého iPadu pořídí. Tablet své babičce prý ukázali princové Harry (26) a William (28).

Co by si tedy Královna mohla do iPadu stáhnout? Aplikace Spotify umožňuje přístup k milionům písniček. Vouchercloud jí udrží v obraze, jaké nabídky mají obchodní domy a restaurace. A konečně s Racing UK bude mít přehled o dostizích, stejně tak bude moci závody sledovat.

Královna má již iPod i mobil

„Královna nikdy nic podobného neviděla a byla iPadem naprosto unešená. Hlavně byla překvapená snadností ovládání a hlavně velikostí obrazovky“ řekl zdroj z Buckinghamského paláce. „Na svůj věk je Její Výsost velmi pokroková a bylo jen otázkou času, kdy někomu zadá, aby jí tablet opatřil,“ pokračuje.

Alžběta je fanynkou technických hraček od Apple. Již před lety si pořídila svůj iPod, druhý dostala jako dárek od prezidenta Obamy při jeho návštěvě Londýna v roce 2009. „Královna již má svůj MP3 přehrávač a mobilní telefon. Je přesvědčená, že tablet ji zabaví při jejích dlouhých cestách,“ dodává zdroj.