Video
Video se připravuje ...

Sega Ages G-LOC: Air Battle trailer Sega

V rámci série Sega Ages už na hybridní konzoli Nintendo Switch vyšla celá řada klasických videoher včetně Sonic The Hedgehog, Phantasy Star nebo Shinobi. G-LOC: Air Battle je letecká arkáda z roku 1990, která se později dočkala konverzí na klasické konzole od Segy jako Mega Drive, Master System a Game Gear.

Ztráta vědomí z přetížení

G-LOC v názvu znamená G-force induced loss of consciousness neboli česky ztráta vědomí z důvodu přetížení. To vám při hraní nehrozí, byť se vám může lehce zamotat hlava. G-LOC: Air Battle je jednoduchá arkáda, v níž se svou stíhačkou letíte kupředu a nikdy zpět. Ve výbavě máte kanon i naváděcí rakety.

Sega Ages: G-LOC: Air Battle pro Nintendo Switch
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Utkáte se s piloty znepřátelených letadel, ale budete likvidovat i pozemní cíle. Když se vám posadí na ocas nepřítel nebo vás bude pronásledovat naváděcí raketa, přepne se kamera z kokpitu na letadlo, abyste viděli více a mohli manévrovat. Když budete úspěšní, vyzkoušíte si i minihru, v níž budete přistávat na letadlové lodi.

Zábava na pár chvil

Zábava to je a ne, že ne. Jenže jenom na pár chvil. G-LOC: Air Battle je velmi prosťoučkou hrou a dnes je to na ní hodně vidět. Nezestárla totiž zrovna dvakrát nejlépe. Sega Ages konverze nabízí několik vizuálních filtrů a nastavení obrazu. Přináší také nový mód s 16 dosud neviděnými levely. V základní hře jich je také tolik, s tím, že o počtu rozhoduje obtížnost.

Sega Ages: G-LOC: Air Battle pro Nintendo Switch
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Začátečnická nabízí devět úrovní, střední 13 a nejtěžší 16. Grafika se snaží vyvolat iluzi tří rozměrů, ale využívá jen 2D sprity. G-LOC: Air Battle je dnes už jednoznačně titulem, který je určen jen a jen retro fandům a nikomu jinému. Nedokážu si představit, že by si mladší ročníky chtěly tuhle videohru zahrát nebo že by je bavila. Takže vzhůru do oblak, stará školo!

Fotogalerie
81 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 60 %

Plusy:
Jednoduchá a zábavná arkáda
Nový režim Sega Ages
 
Minusy:
Hra nezestárla nejlépe
Legrace jen na pár chvil
 
Infobox
Datum vydání: 30. dubna 2020
Platformy: Switch
Cena: 175 Kč
Výrobce: Sega AM2 a M2
Vydavatel: Sega
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ
Oficiální stránka hry