Japonský gigant oznámil, že v pondělí 9. září v 17. hodin našeho času odhalí novou videohru nazvanou prozatím Project Resistance (projekt odpor). Že jde o nový díl nekonečné hororové série Resident Evil se není těžké dovtípit.

REsistance = Resident Evil

Písmena RE ve slově Resistance jsou totiž v logu červeně zvýrazněna. Odhalení videohry navíc proběhne kromě webové stránky i na oficiálním youtube kanálu série. Hra pak bude poprvé k vyzkoušení na veletrhu Tokyo Game Show od 12. do 15. září.

Nebyli by to ale fanoušci, aby Capcom nepředběhli. Pomocí grabovací aplikace se jim podařilo dostat z dosud nezveřejněného videa první 4 obrázky, které měly posloužit jako jeho náhledy. Máme tedy jakous takous představu, co je Project Resistance zač.

Půjde nejspíš o multiplayerovou hru

Už dříve se totiž spekulovalo o tom, že půjde o multiplayerový titul. Dokonce se šuškalo o tom, že půjde o následovníka Resident Evil Outbreak. Teď to vypadá, že pravda nebude daleko. Snímky totiž vážně vypadají jako z multiplayerového titulu.

Resident Evil Outbreak se dočkal dvou dílů, které vyšly na konzoli PlayStation 2. Šlo o hororové videohry se zaměřením na online kooperaci hráčů. Bohužel první z nich síťovou hru v Evropě nepodporovala a offline se moc hrát nedala.

Noví hrdinové

Project Resistance tak může být klidně ve skutečnosti Resident Evil Outbreak File # 3. Jestli je to pravda, se dozvíme již brzy. Z odhalených screenshotů je však jasné, že se dočkáme zcela nových hrdinů. Jen aby to nedopadlo jako v případě Umbrella Corps.

RESIDENT EVIL PŘEHLEDNĚ NA BLESK.CZ

Fotogalerie
6 fotografií