Škarohlídi budou určitě opět remcat, že je FIFA 19 to samé co předchozí ročník. Není tomu tak. I když jsou základy hry stále stejné, přibylo několik novinek a menších úprav, které z novinky dělají pro fanoušky opět atraktivní sportovní titul.

Z herního hlediska přibylo několik menším změn. Tou nejvíce zásadní je přepracovaný systém střelby. Po vykopnutí do míče můžete opakovaným stlačením stejného tlačítka dodat střele na síle. A to dělá na trávníku divy.

FIFA 19
Autor: EA Sports
Režimů je přehršel a každý fotbalový fanda si najde svého favorita. Mně tradičně učaroval příběhový režim, který tentokrát nese název The Journey: Champions. EA Sports tvrdí, že je toto třetí dobrodružství Alexe Huntera poslední.

Upřímně doufám, že nikoliv, protože jde opět o vtahující zážitek ve stylu sportovního filmu. Tentokrát můžete přepínat mezi Alexem, jeho sestrou Kim a kamarádem Dannym. A samozřejmě, že se hlavní hrdina dostane do Ligy mistrů UEFA.

FIFA 19
Autor: EA Sports

Skvělým režimem je i Ultimate Team, v němž sbíráte fotbalové kartičky těch nejlepších hráčů a snažíte se tak vytvořit tým snů. Ten pak pošlete do online hry. Bohužel tento mód kazí mikrotransakce, které se FIFĚ 19 nevyhnuly.

EA Sports se letos chlubí licencí na Ligu mistrů UEFA a není se čemu divit. Bude pěkně mastná a získali ji poté, co propadla konkurenci v podobě Konami a jejich série Pro Evolution Soccer. Rozšířily se i další ligy.

FIFA 19
Autor: EA Sports

Z českých týmů si můžete zahrát na AC Sparta Praha, SK Slavia Praha a FC Viktoria Plzeň. České titulky jsou samozřejmostí. Vizuálně je hra na velmi propracované úrovni. Modely postav jsou nesmírně detailní jako vždy a vylepšeny byly i animace.

Na pohybu hráčů i vlnění jejich dresů je to znát. FIFA 19 má navíc perfektní soundtrack. Za remixem hlavního motivu Ligy mistrů EUFA stojí filmový skladatel Hans Zimmer a rapper Vince Staples. A to není zdaleka vše.

Fotogalerie
11 fotografií

Na tracklistu najdete songy i od takových hvězd, jakými jsou Gorillaz, Logic, Young Fathers nebo LSD (Labrinth, Sia, Diplo). Uslyšíte hip-hop, rock i pop. FIFA 19 se opět povedla. Ale překvapuje vás to? Mě ne.

Hodnocení Blesk.cz: 85 %

Plusy:
Opět je to parádní videoherní fotbal
Grafika a animace
Režim Ultimate Team
Příběhový mód The Journey: Champions
Licence na Ligu mistrů UEFA
Skvělá hudba

Minusy:
Změn není příliš
Bez mikrotransakcí se to neobešlo

 

Infobox
Datum vydání: 28. září 2018
Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC
Cena: 1699 Kč (konzole), 1499 Kč (PC)
Výrobce: EA Vancouver + EA Romania
Vydavatel: EA Sports
Distributor v ČR: Electronic Arts
Jazyk: AJ + CZ titulky