Nejnovější zprávy bezpečnostní společnosti Kromtech mluví o tom, že se tyto hry stávají prostředníky pro praní špinavých peněz. Děje se tak především skrze falešné herní profily a ukradená čísla kreditních karet, které jsou pro nákupy ve hrách potřeba.

Agenti firmy zjistili, že už hackeři vytvořili komplexní automatizovaný systém, který vytváří herní profily, nakupuje skrze ně herní obsah a poté vše prodává webům a klientům třetích stran, případně přímo jiným hráčům. Některé hry totiž umožňují převod herních prostředků z účtu na účet, případně se dá obchodovat se samotnými herními účty s pokročilejší úrovní, ke které by se jinak hráč musel dostávat velmi zdlouhavě nebo draze.

TIP: Nejlepší hry zdarma - Jak si skvěle zahrát a neutratit ani korunu

Ve zjištěném případě byla zjištěna databáze přibližně 20 tisíc kreditních karet zneužívaných právě tímto způsobem. Zneužití bylo nalezeno konkrétně v těchto třech hrách: Clash of Titans, Clash Roayale a Marvel Contest of Champions. Tyto hry mají více než 250 milionů hráčů a oficiálně vydělávají 330 milionů dolarů ročně. Vedle toho ale existuje rozvinutý trh třetích stran, kde se překupují položky z her. A právě zde dochází k přeprodejům položek nakoupených na falešné kreditky.