Nebudeme si nic nalhávat. F1 2017 je parádní závodní hra. Aby také ne, když staví na pevných základech vybudovaných předchozím ročníkem. To může být pro některé hráče, kterých ale jistě bude minimum, problém. F1 od Codemasters totiž neprošla revolucí, ale evolucí. Ale to není na škodu, když už loni vše tak pěkně fungovalo.

Poctivý trénink před každým závodem je základem i cestou k arkádovým bodům. Ty lze uplatnit pro vývoj továrního týmu. Zároveň se samotným závoděním probíhá vědecký výzkum. Pro svou stáj vyvinete výkonnější motory, lehčí podvozky a další věci, které vám pomohou při Grand Prix. Tréninkové jízdy rozhodně nevynechávejte.

Krásné světelné efekty
Autor: Codemasters
Navíc při nich ověříte, jak je zapotřebí formuli nastavit pro danou trať podle jejího designu, zatáček, sklonu atd. Kariéra byla vylepšena znatelně. Management a taktická část v ní jsou tak propracované, že v nich budete možná zpočátku plavat, ale jakmile se zorientujete, bude váš tým prosperovat.

F1 2017 má kompletní licenci na týmy, závodníky i samotné formule. Naleznete ve hře nová vozidla i ta klasická až od roku 1988 až do 2010. Výběr je tak obrovský. To oceníte i v zábavném online multiplayeru, v němž poměříte své závodnické schopnosti s ostatními hráči. Možná z toho bude nejeden karambol nebo přinejlepším vyjetí z trati při vysoké rychlosti.

Umělá inteligence počítačem ovládaných závodníků je na vysoké úrovni.
Autor: Codemasters
Bouraček se ale jinak bát nemusíte, jelikož vás za ně hra příliš netrestá. Model poškození by mohl být taktéž propracovanější. Škoda, protože jinak jsou závody vážně povedené a vyzdvihnout musíme především neskutečný pocit rychlosti při jízdě. Ruku v ruce se špičkovou grafikou je na hru radost pohledět.

Samotné formule i tratě jsou zpracovány s úctyhodným množstvím detailů. Změna počasí i denní doby vypadá taktéž hodně povedeně. V případě F1 2017 není co řešit. Sice zde není až tolik vylepšení oproti minulému ročníku, ale jde o zábavnou evoluci. Zabaví multiplayer i singleplayer. Umělá inteligence závodníků je hodně proprcovaná. Upřímně, stejně jde pro virtuální piloty F1 víceméně o povinnost. 

Fotogalerie
15 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:
Krásná grafika
Pořádný pocit rychlosti
Skvěle zpracovaná kariéra
Propracovaný trénink
Klasické formule
Umělá inteligence závodníků

Minusy:
Nejde o revoluci, ale evoluci
Zpracování poškození je nic moc

 

Infobox
Datum vydání: 25. srpen 2017
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro), Xbox One, PC
Cena: 1799 Kč (konzole), 1399 Kč (PC)
Výrobce: Codemasters Birmingham
Vydavatel: Codemasters
Distributor v ČR: Playman
Jazyk: AJ