Xbox One X je pokračovatelem konzolí Xbox One S a Xbox One. Jde o stejnou platformu, takže si na ní zahrajete jak hry pro Xbox One, tak díky zpětné kompatibilitě vybrané Xbox 360 tituly. Nově budou hratelné i hry z nejstaršího Xboxu, který se začal prodávat v roce 2001.

Nejvýkonnější konzole Xbox One X je zaměřena na nativní 4K rozlišení u všech her při 60 snímcích za vteřinu. Právě framerate nebyl u všech her s 4K podporou stabilní nebo dosahoval maximálně 30 snímků za vteřinu. Nahrávací časy budou též kratší. S podporou virtuální reality se počítá.

Přehrávání 4K Blu-rayů bude samozřejmostí. Nadupaná mašina se začne prodávat letos 7. listopadu a její cena bude stanovena na 13 490 Kč. Společně s očekávanou konzolí byly představeny i nové videohry. Závodní Forza Motorsport 7 vypadá neskutečně realisticky. Z grafiky nám spadla čelist.

Hodně zajímavě vypadá i pokračování poetické akční hopsačky Ori and The Blind Forest nazvané Ori and the Will of the Wisp. Legračně vypadá i další exkluzivní hopsačka jménem Super Lucky's Tale. Vypadá to, že na xboxové hráče čeká dobré období.

Fotogalerie
13 fotografií