LittleBigPlanet pro PS Vita je opět arkádovou 2,5D hopsačkou s roztomilým panáčkem-hakysákem Sackboyem v hlavní roli. Tentokrát musí překazit plány zlého loutkaře, který se snaží přetvořit barvitý pohádkový svět La Marionetta ke svému zvrácenému obrazu svému.

Hopsačka, jak má být

Základní náplní LittleBigPlanet PS Vita je projít celým světem rozděleným do několika úrovní a posbírat přitom co nejvíce předmětů. Ty pak budete moci použít nejenom k převlečení Sackboye, ale i tvorbě vlastních úrovní. Sackboy umí skákat, chytit se přilnavých ploch a nakláněním samotného handheldu PS Vita ze strany na stranu mu můžete pomoci i s pohybem některých předmětů.

Ovládání dotykem

Dotykem po displeji můžete zatlačit modré předměty-překážky a stejně tak odpálit Sackboye vzhůru, pokud si sedne na katapult. Zelené předměty pak můžete naopak vytlačit zadní dotykovou plochou. LittleBigPlanet PS Vita využívá spousty ojedinělých možností handheldu. To uvidíte i během několika minihrách, při kterých držíte konzoli někdy i vertikálně, například při zatloukání Sackboyů. Zahrajete si ale i další minihry, jako bitvy tanků.

Fotogalerie
6 fotografií

Obsáhlý editor

Bohužel není herní doba příběhového režimu kdovíjak dlouhá a za víkend máte hru dohranou. K dispozici je ale editorský mód, ve kterém můžete vytvářet vlastní úrovně, ale i měnit celkovou podstatu hry. Vytvořit tak můžete například střílečku. Škoda jen, že tutoriál k editoru není obsáhlejší. Pokud tak chcete nejenom hrát, ale i tvořit, LittleBigPlanet PS Vita vás zaujme. Navíc má pěknou pestrobarevnou grafiku!

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:

Skvělá hopsačková část

V podstatě neomezený editor čehokoliv

Chytré využití dotykových funkcí

Pestrobarevná grafika

 

Minusy:

Kratší příběhový režim

Nepovedený tutoriál k editoru

 

Infobox

Datum vydání: 19. září 2012

Platformy: PS Vita

Cena: 999 Kč

Výrobce: Double Eleven, Tarsier Studios, XDev

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ