Rayman Origins je tak tradiční 2D hopsačkou se vším všudy. S hlavním hrdinou, kterému poletují končetiny, se podíváte do několika tematických světů. Do džungle, hudebny, na zamrzlé pláně nebo dokonce pod vodu. I když nemá končetiny připevněné k tělu, je Rayman velmi hbitý a umí skákat pořádně vysoko. To se mu během hraní bude hodit při přeskakování propastí, skákání přes levitující plošiny a zdolávání dalších překážek. Během hraní Rayman osvobodí několik hodných víl, které ho obdarují dalšími schopnostmi. Rayman se bude moc odrážet od zdí, létat, plavat pod vodou a zmenšovat se do miniaturní velikosti.

Video
Video se připravuje ...

Rayman je po letech zpět ve 2D, sluší mu to! Ubisoft

Nedělej z komára velblouda!

S protivníky si Rayman poradí vždy nenásilně. Buďto jim skočí na hlavu, nebo jim vlepí facku a oni jednoduše zmizí. Žádná krev, žádné brutální násilí. Rayman Origins je vhodnou hrou pro všechny děti. I když jde o hopsačku, hratelnost se občas změní na zábavnou střílečku. To když osedláte obřího komára a vydáte se do vzduchu vstříc nepřátelům. A rozptýlení od hopsání přijde vhod! Rayman Origins však není jednoduchou hrou. Nabízí totiž jen jednu obtížnost, která navíc není nejlehčí. Při soubojích s bossy budete skřípat zuby. Hra naštěstí obsahuje dost záchytných bodů, odkud jde po smrti znovu pokračovat.

Fotogalerie
6 fotografií

Krásná, ručně malovaná grafika

Při hraní budete sbírat Lums, roztomilá poletující stvoření. Za jejich kompletaci se odemknou další levely, což z počátku není problém, ale v pozdějších fázích hry je vysbírání všech Lums z úrovní často nadlidský úkol. Pokud byste si ke hraní chtěli přizvat kamarády, můžete! Rayman Origins podporuje multiplayer na jedné konzoli až pro čtyři hráče. Každý si zvolí jednu postavu a při procházení úrovněmi spolu mohou spolupracovat. Hra na první pohled svou 2D grafikou okouzluje. Aby taky ne, když jí grafici a animátoři namalovali ručně. Jen pohleďte na okolní obrázky. Pokud máte tedy raději 2D hopsačky, než ty 3D, tato hra se vám bude určitě líbit!

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:

Pestrobarevná grafika

Multiplayer

Odemykání nových schopností

Minusy:

Jen jedna obtížnost, vyšší obtížnost

Otevření všech levelů vyžaduje posbírat všechny Lums

Infobox

Datum vydání: 25. listopad 2011

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, Wii

Cena: 1399 Kč (X360, PS3), 1199 Kč (Wii)

Výrobce: Ubisoft Montpelier

Vydavatel: Ubisoft

Distributor v ČR: ConQuest

Jazyk: AJ