Video
Video se připravuje ...

iPhone 15 Pro - první dojmy z Apple Parku MobilMania.cz

Apple opět zachovává zavedené velikosti displejů 6,1“ a 6,7“ a napříč všemi modely už nyní sjednotil interaktivní ostrůvek Dynamic Island. Jednotícím prvkem je i hlavní novinka – USB-C konektor. Ano, je to tak. Roky, kdy majitelé iPhonů museli řešit to, že potřebují jiný konektor, než majitelé Androidu skončili. Nyní všechny novinky nabijete přes tento univerzální konektor.

Fyzický přepínáč tichého režimu je pryč

Modely iPhone 15 Pro mění i další ikonický prvek. Ruší fyzický přepínač tichého režimu, který měly doposud úplně všechny modely od prvního představeného iPhonu. Přepínač je zde nahrazen akčním tlačítkem, které stiskem rovněž přepíná tiché režimy, ale umí toho mnohem víc, například aktivuje svítilnu, diktafon nebo lze využít jako fyzickou spoušť fotoaparátu. Dokonce si funkci tlačítka lze naprogramovat, což dává iPhonu 15 Pro a 15 Pro neomezené možnosti přizpůsobení.

Novinkou je také titanové tělo, které vás zaujme na první pohled. Při našem prvním osahání se nám líbilo jeho zpracování včetně kartáčovaného povrchu. Hned můžeme potvrdit i to, že jde zatím vůbec o nejlehčí iPhony řady Pro. Telefon byl v ruce poměrně lehký, a to i v případě většího modelu 15 Pro Max. Sázka na titan tak byla určitě dobrou volbou. Základní modely zůstávají u osvědčeného hliníku, který dobře padne do ruky.

Fotoaparát s rozlišením 48 Mpx

Všechny iPhony mají tentokrát hlavní fotoaparát s rozlišením 48 Mpx. To je novinkou hlavně u základních modelů, které se díky tomu naučily 2× zazoomovat bez ztráty kvality, což byla dosud funkce dostupná jen pro modely řady Pro. V případě iPhonu 15 Pro Max se navíc kompletně změnila optika teleobjektivu, která nyní dovolí až 5× přiblížení bez ztráty kvality.

Celkově musíme pochválit, že navzdory inovacím Apple meziročně dokonce zlevnil. Základní modely startují na 24 tisíc korun v případě iPhonu 15 respektive 27 tisíc za iPhone 15 Plus. Vyšší modely pak vyjdou na 30 respektive 36 tisíc v případě iPhonu 15 Pro Max.

Fotogalerie
44 fotografií