Do útlejšího těla se dostala baterie s nižší kapacitou, použitý Full HD+ displej přišel o 165Hz režim a maximem je obnovovací frekvence 144 Hz. Výpočetní výkon i nadále obstarává Snapdragon 888, na těle nechybí dotykové triggery a velkým bonusem bude samozřejmě i nižší prodejní cena.

TIP: Red Magic 6 má tak silný větrák, že létá. Reklamní nadsázka má zajímavé praktické využití

Telefonu dominuje 6,67" OLED displej s rozlišením Full HD+ a s podporou 144Hz obnovovací frekvence a průstřelem pro vylepšenou 16MPx selfie. Kovové šasi se dvěma 400MHz triggery je doplněno plastovými zády, na nichž je umístěn samostatný fotomodul s hlavním 64MPx foťákem, 8MPx širokáčem, 5MPx makrem a 2MPx hloubkovým snímačem. Nejvýraznějším zásahem do specifikací prošla baterie, která má nově kapacitu pouze 4 200 mAh. A zatímco v Číně ji dobijete až 55 Watty, globální varianta je omezena na maximální dobíjecí výkon 30W.

Video
Video se připravuje ...

Představení herní Nubie Red Magic 6 5G MobilMania.cz

Výpočetní výkon samozřejmě obstarává Snapdragon 888 doplněný 8 nebo 12GB RAM LPDDR5. Paměť je v obou případech typu UFS 3.1 o kapacitě 128 GB bez možnosti jakéhokoliv rozšíření. V telefonu běží Android 11 s Red Magic OS 4.0. Nubia začne svůj nový herní smartphone prodávat v červnu, a to nejprve v Číně. Současně se startem prodejů se dozvíme i ceny a dostupnost globální varianty telefonu.