Nejsou to žádná velká čísla, ovšem s ohlédnutím na to, jak se skládačce vedlo zpočátku, to vypadá dost optimisticky. Galaxy Fold se totiž po problémech s pantem a displejem začal prodávat až v září, a milion za tři měsíce je poměrně slušná meta, ještě když uvážíme, že se jedná o zařízení nové koncepce s cenou přes 50 tisíc Kč.

TIP: Čekání končí. Galaxy Fold bude i v Česku! Předobjednat jej můžete již dnes

Prodeje Galaxy Foldu ukazují, že se sice v současné době nejedná o bestseller, poptávka po skládacích modelech zde ale rozhodně je. A to může otevřít cestu na trh i dalším skládacím modelům. Mimo Matu X, jehož brzdí americké sankce, je tu ještě čerstvá skládací Motorola Razr. Podobné véčko plánuje Samsung představit v příštím roce, a je zcela jisté, že se přidají i další výrobci, např. Xiaomi. Samsung se chce od letošního milionu odrazit k daleko větším prodejním číslům, v příštím roce očekává prodej minimálně 6 milionů skládaček.

Do prodejních čísel nově zasáhne i Česká republika, prodeje Galaxy Foldu totiž odstartovaly minulý týden. Skládací hybrid si můžete pořídit na brandstorech Samsungu nebo na jeho e-shopu za 53 990 Kč. Na výběr je černá (Cosmos Black) a stříbrná (Space Silver) varianta.