„Mobil jsem měl v kapse, pak jsem se jen sehnul pro klíče a už jsem jen slyšel prasknutí. Pak hned následovalo syčení a štiplavý kouř. S ním okamžitě přišlo pálení na stehně, jelikož moje kalhoty začaly hořet,“ popsal Erik Johnson (29) z New Yorku s tím, že nejdříve vůbec netušil, co se děje. Jediné, co cítil, byla obrovská bolest.

Snažil se proto telefon rychle vytáhnout z kapsy, ale protože byl příliš horký, tak to nebylo možné. „Serval jsem ze sebe kalhoty a cítil, jak se mi pálí kůže. Připadal jsem si, jako když cejchují býka rozžhaveným železem,“ vysvětlil muž, který nakonec skončil na deset dní v nemocnici s popáleninami druhého, a dokonce i třetího stupně.

Jako pozůstatek na nehodu mu zůstal rozškvařený iPhone a obrovská jizva na levém stehně, kvůli které ho čeká domácí léčení a dvakrát denně si musí měnit obvazy. „Mám jediné přání – aby se moje noha vrátila do stavu před celým tímto incidentem,“ svěřil se Johnson.

A jak je exploze mobilu vůbec možná? Odborníci upozornili, že se nejedná o nic výjimečného. Stačí, když se použije jiná nabíječka či baterie, než je pro přístroj určená. Johnson ale trvá na tom, že on použil veškeré příslušenství, které se s iPhony dodává, a nyní žaluje společnost Apple. Ta zatím nechala případ bez komentáře.

Podobné případy

Prodej iPhonů byl zahájen v roce 2007 a od té doby už bylo hlášeno několik poruch.

Srpen 2013: Číňance po 40minutovém hovoru explodoval iPhone 5 a poškodil jí zrak.

Únor 2013: Manažer Shibani Bhujle z New Yorku tvrdil, že baterie u jeho iPhonu 4S se zničehonic rozpustila a kyselina z ní poničila sluchátko.

Prosinec 2011: Brazilec si dal přes noc nabíjet iPhone 4, najednou se z něj ale začalo kouřit a létaly z něj jiskry.

Fotogalerie
4 fotografie