Hardware chytrých telefonů je nyní natolik výkonný, že se staly nejenom regulérní herní platformou, ale je možné na nich rozběhnout hry, které donedávna zvládaly jen výkonné konzole nebo herní PC.

Halo poprvé na cesty

Série Halo patří největším klenotům konzolí Xbox. Microsoft nyní odhalil první titul z populárního vesmíru, který se na žádné konzoli neobjeví. Je totiž určen pro chytré telefony a tablety s operačním systémem Windows Phone 8, ale také počítače s Windows 8.

Děj se odehrává mezi Halo 3 a 4

Na rozdíl od všech předchozích dílů není Halo: Spartan Assault střílečkou z první osoby, ale akcí z izometrického pohledu, která se bude ovládat pomocí dotykového displeje. Příběh se odehrává mezi událostmi Halo 3 a 4, když byl osud Master Chiefa ztraceného ve vesmíru ještě nejasný.

Od tvůrců Halo 4

V Halo: Spartan Assault se chopíte role dvou geneticky vylepšených vojáků Spartan IV Sarah Palmer a Davise. Na hráče čeká 25 misí. Cena hry, která vyjde příští měsíc, byla stanovena na 140 korun. Na titulu se podílejí tvůrci Halo 4 343 Industries a Vanguard Games.

Deus Ex pro Apple zařízení

Dalším kelnotem, který bodoval na konzolích a PC je kyberpunkový klenot Deus Ex. Jeho nový díl The Fall vyjde exkluzivně pro operační systém iOS, takže si ho budou moci zahrát hráči pouze na chytrém telefonu iPhone a tabletu iPad.

Budoucnost roku 2027

Příběh se odehrává stejně jako v případě Deus Ex: Human Revolution v roce 2027. Události navazují na děj knihy Deus Ex: The Icarus Effect a hra v hlavní roli představí Bena Saxona, bývalého britského žoldáka, která má na těle několik technických vylepšení.

Později i pro Android

Ve hře nebude chybět akce, plížení, hackování, vylepšování psotavy – prostě vše, co si fanoušci na Deus Ex oblíbili. Kamera při dění mění perspektivu z první na třetí osobu, tak, jak tomu bylo u třetího dílu. Hra vyjde v létě za 150 Kč, tvůrci přislíbili, že se později objeví i verze pro operační systém Android.

Fotogalerie
11 fotografií