V klíčovém patentovém sporu o tom rozhodl soud v Kalifornii. Verdikt je vnímán jako velké vítězství Applu, i když se firma původně domáhala mnohem většího odškodného. Právníci Applu nicméně sdělili, že do sedmi dnů podají návrh, aby soud Samsungu zakázal na americkém trhu prodávat některé jeho klíčové produkty. Soud už také stanovil, že tímto návrhem se bude zabývat 20. září.

Ostrá reakce Samsungu

Samsung po vynesení rozsudku reagoval velmi ostře a pohrozil, že ve sporu se svým americkým rivalem ještě neřekl poslední slovo. Apple díky důležitému vítězství ve sporu se Samsungem dostává šanci upevnit si pozici na trhu mobilních komunikačních zařízení, jemuž se právě díky raketovému nástupu tabletů předpovídá velká budoucnost.

Fotogalerie
2 fotografie

Okopírované funkce od Applu

Soud mimo jiné uvedl, že Samsung záměrně zneužil minimálně tří patentů. Okopíroval například i charakteristickou funkci, která v přístrojích Apple způsobí, že když se prohlížený text dostane na konec stránky, tak se odrazí, čímž uživatel ví, že text už dál nepokračuje. Okopírované jsou podle soudu i další klíčové funkce, třeba rolování textu po displeji nebo zoom a způsob navigace.