Google se s Android 4.0 Ice Cream Sandwich snaží sjednotit operační systém tak, aby fungoval co nejlépe jak v chytrých telefonech, tak tabletech. Tradiční aplikace Lidé, která sjednocuje kontakty lidí v profilech, bude nyní propojena nejenom se sociálními sítěmi, ale taktéž službou Google+. Díky ní budou uživatelé moci provozovat videohovory. V nové verzi operačního systému se razantních změn dočkala fotogalerie. Vyfocené snímky lze upravovat k obrazu svému. Lze je oříznout, vyrovnat, odstranit červené oči nebo aplikovat kreativní filtry.

Zadní fotoaparát má rozlišení 5 Mpix, autofokus a LED blesk
Autor: Reuters

Beztlačítkové ovládání

Největší novinkou nového operačního systému je jeho uživatelské prostředí. Využívá totiž jen softwarová tlačítka na dotykovém displeji. Žádná pevná na novém telefonu Samsung Galaxy Nexus nejsou. Další telefony s Android 4.0 by se měly vydat stejnou cestou. Novinka od Samsungu je pro tyto účely dobře vybavená. Má totiž dvanácticentimetrový (4,65 palce) Super AMOLED displej s HD ready rozlišením 1280x780. Telefon je přitom široký jen necelých 9 milimetrů! Jeho váha je 135 gramů.

Fotogalerie
3 fotografie

Slušná výbava pro nový operační systém

Samotná hardwarová výbava telefonu je dobrá, ústa dokořán však z ní mít nebudete. Mobil pohání dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz, operační paměť je solidní 1 GB. Telefon bude k dispozici s 16 nebo 32 GB úložné paměti. Hlavní zadní fotoaparát má rozlišení 5 Mpix, autofokus a LED blesk. Natáčí i Full HD videa rychlostí třiceti snímků za vteřinu. Rozlišení druhého fotoaparátu na přední straně pro videohovory je 1,3 Mpix. Samsung Galaxy Nexus se na trhu objeví v listopadu, jeho cena však není známa.