PaperPhone vypadá skoro jako kus papíru. Podobně jako elektronická čtečka Kindle využívá E-Ink displej a nejlépe se dá popsat jako ohebný iPhone. Zvládá všechno, co musí umět správný chytrý mobil. Telefonuje, přehrává hudbu, spouští aplikace a zobrazuje e-knihy. Jen s tím rozdílem, že to dokáže i bez ťukání na displej o velikosti 3.7”. Stačí mu nemilosrdně ohnout třeba pravý horní roh. Pohyb se zaznamená do softwaru a při zopakování spustí požadovanou akci. To je efektní, ale i efektivní.

„Taková je budoucnost. Všechno bude vypadat stejně jako PaperPhone,“ věští Roel Vertegaal, který je ředitelem Media Lab na Queen’s University v Kanadě. Vortegaal je přesvědčený, že vynález, který se svým týmem vyvinul, znamená průlom ve vývoji smartphonů a tabletů.

Dokonce prý může vytlačit z kanceláří dobře zavedenou technologii s tradicí sahající až do třetího tisíciletí před naším letopočtem – klasický papír... Je fakt, že ohebnost displeje dělá z PaperPhonu dokonalé přenosné zařízení. Ani ten netenčí, nejlehčí smartphone, který v současnosti najdete na trhu, se nedokáže přizpůsobit tvaru vaší kapsy. Možná tak za pět, maximálně deset let?

Více zajímavostí ze světa digitálních technologií naleznete na webu futurum.cz nebo klikněte ZDE!