Nokia hodlá letos prodat ještě 150 000 000 Symbian telefonů s OS Symbian. Její zástupci o E7 říkají, že je to "to nejlepší z N8 v byznysovém provedení". Nezbytností pro tuto cílovou skupinu a pozitivním objevem pro ty, kdo rozčileně honí písmenka po dotykovém displeji, a enosmičce proto nemohli přijít na chuť, bude QWERTZ kávesnice. I když přijít na správný chvat, jakési obloukovité máchnutí, kterým se vysouvá zpod displeje, taky pár minut zabere.

Za pozornost stojí snadný a rychlý přístup k emailu díky integrované podpoře Microsoft Exchange ActiveSync. A rovněž Microsoftem vyvinutá aplikace Office Communicator Mobile, která umožňuje zjistit, který z lidí ve vašem adresáři je zrovna na příjmu, a který má jednání, takže nejspíš telefon nezvedne, i kdybyste se na hlavu stavěli. A když jsme u aplikací: Pro tento přístroj je jich v tuto chvíli dostupných něco přes 15 000. (Nyní chvíli počkáme, až se majitelé iPhonů přestanou smát.)

Fotogalerie
5 fotografií

S E7 si dále užijete čtyřpalcovou dotykovou obrazovku s technologií ClearBlack pro snazší čitelnost venku, 8 megapixelový fotoaparát, 16 GB integrované paměti, podporu pro USB On-The-Go, integrované rozhraní HDMI, nebo "tloušťku" 13,5 milimetru. Ve značkovém e-shopu Nokia stojí E7 necelých patnáct tisícovek včetně DPH.

Recenze telefonů a jiné novinky ze světa mobilních technologií najdete kliknutím ZDE.