Akcie Mety spadly ve čtvrtek o celých 26 %. Agentura ČTK uvedla, že tak jejich hodnota klesla o v přepočtu více než 4,3 bilionu Kč. Britský web Daily Mail uvedl dokonce, že ztráta činí téměř 5,1 bilionu korun. Sám Zuckerberg tak přišel o zhruba 640 miliard Kč z vlastní kapsy. To je pořádná suma.

Tento pád zamával nejenom s jeho nadnárodní firmou ale i společenským postavením. Finanční web Forbes ho nyní uvádí jako „pouze“ 12. nejbohatšího člověka světa. Před tragickým a bolestným pádem akcií se přitom technický mág Zuckerberg pyšnil sedmou příčkou mezi elitními boháči.

Zuckerberg přišel o 640 miliard korun

Jeho jmění kleslo přibližně z 2,4 bilionu na 1,8 bilionu. Není se proto čemu divit, že byla ve čtvrtek na rychlo svolaná schůzka přes videohovor, kde Zuckerberg promluvil ke svým podřízeným. Jedna z osob, která se ho účastnila, prozradila webu AdAge, že měl zarudlé oči a na nich černé brýle.

Plakal snad Zuckerberg kvůli citelné ztrátě? Údajně ne. Velký šéf prý zaměstnancům řekl, že kdyby se rozbrečel, není to kvůli tématu, který probírají. Důvodem je údajně to, že si poškrábal oko. Podřízeným prozradil, že společnost zvažuje možnost prodloužených víkendů pro zaměstnance kvůli zvýšení produktivity.

Zaměření na video obsah

Má to však své ale. Čtyřdenní práci v týdnu prý nepovažuje za efektivní. Jak to vyřeší, ukáže čas. Za největšího současného konkurenta označil Zuckerberg sociální síť TikTok, která je populární zejména u mladších uživatelů. Jeho nařízení proto znělo jasně. Podřízení se podle něj mají zaměřit na video obsah a jeho expansi.

Video
Video se připravuje ...

Podcast Podcast: Facebook se topí v problémech. Co vyplavalo na povrch a jak se to snaží zamaskovat? Jiří Marek