Firma loni utržila 3,7 miliardy dolarů, v roce 2023 by to mělo být už dvojnásobných 7,5 miliardy. Na konci loňského roku měla 192 milionů denně aktivních uživatelů, do tří let chce vyrůst na 315 milionů.

TIP: Twitter chce bojovat proti dezinformacím – na projektu Birdwatch se má podílet komunita

Twitter opisuje

Čím konkrétně si chce pomoci? Například novými funkcemi. Ještě letos chce spustit Communities, variaci na facebookové skupiny. Uživatelé by se mohli přihlásit k odběru tematicky zaměřených příspěvků od lidí, které jinak nesledují.

Firemní kasu by pak Twitter chtěl plnit funkcemi Tipping a Super Follow. Pomocí té první bude možné oblíbené tvůrce jednorázově odměňovat, u druhé půjde již o pravidelné odměny formou předplatného. Z obou si pochopitelně vezme provize.

Super followeři by měli za poplatek až 5 dolarů měsíčně získat také různé výhody jako přístup k exkluzivním tweetům či newsletterům tvůrců, nárok na slevy (sledují-li účet nějakého obchodu) a u reakcí pod daným účtem budou zvýrazněni zvláštním odznakem. Podobné funkce už ostatně známe z YouTubu nebo Patreonu.

Video
Video se připravuje ...

Twitter - projekt Birdwatch 

Bližší informace o novinkách zatím Twitter tají, ale protože je chce všechny spustit ještě letos, brzy bychom se měli dozvědět více.

Zdroj: Twitter via Engadget