Dětský režim je aktuálně dostupný pouze v raném testovacím sestavení Canary v rámci Microsoft Edge Insider. Do stabilního sestavení ho tedy čeká dlouhá cesta, během které bude muset ještě projít vývojářským buildem a beta verzí.

Děti v suchu a bezpečí

Dětský režim bude možné aktivovat jeho výběrem ze seznamu uživatelských profilů. Jedním z lákadel mají být vlastní grafická témata. Ve výchozím nastavení bude bezpečnost hledání ve vyhledávači Bing nastavena na nejpřísnější úroveň. V té jsou z výsledků vyhledávání odstraňovány texty, obrázky a videa s obsahem pro dospělé.

TIP: Edge 88 dostal spoustu nových funkcí a Microsoft nepoleví ani v dalších verzích

Další funkcí bude seznam povolených webů. Seznam bude definován Microsoftem, ale rodiče ho budou moci upravovat – například do něj přidávat další stránky. Dítě by se tak nemělo dostat na jiné než schválené weby. Když potomek navštíví web, který není v seznamu povolených, zobrazí se mu informace o blokování.

Jednou z výhod je skutečnost, že dětský režim nevyžaduje dětský účet ani profil. Při prvním spuštění je nutné zvolit věk dítěte, podle kterého bude nastavena úroveň zabezpečení. Po nastavení se aktuální okno uloží a zavře a otevře se nové okno v celoobrazovkovém režimu.

TIP: Aktualizace prohlížeče Edge přináší synchronizaci historie a otevřených karet. Zatím jen pro vyvolené

Pokud budete chtít tento režim ukončit a pokračovat v procházení, bude nutné zadat heslo zařízení (stejné heslo, které se používá k odemknutí počítače). Do budoucnosti se údajně chystají další funkce, jež by měly ochránit děti při pohybu po internetu.