I když se mohlo zdát, že tím celá kauza končí, opak je pravdou. Provozovateli TikToku se do nuceného svazku pochopitelně nechce a předběžné dohody považoval spíše za možnost, jak získat čas k dalšímu vyjednávání s úřady. Konkrétně s komisí po zahraniční investice CFIUS.

TIP: WeChat a TikTok fungují dále, soudkyně zrušila zákaz stahování a Trump schválil dohodu s Oraclem

ByteDance totiž doufá, že by mohl CFIUS přesvědčit, že není čínskou hrozbou, a tak není třeba rozprodávat jeho americká aktiva. Postupně díky soudním rozhodnutím získal čas a očekával další prodloužení o 30 dnů, to však zatím nenastalo. Zítra přitom končí ona lhůta zmíněná v úvodu.

Pekingské internetové firmě, respektive její americké filiálce, tak údajně nezbyla jiná možnost, než se na federální odvolací soud a zaútočit přímo na podstatu sporu, který zažehl letní příkaz prezidenta Donalda Trumpa. ByteDance nyní bude usilovat před soudem o to, aby jej celý zrušil.

TIP: Co je TikTok: Svérázná sociální síť chytla mladé uživatele, už jich má už 1,5 miliardy

Jak to tedy s TikTokem nakonec v zámoří skutečně dopadne, zůstává velkou neznámou a sociální síť (především) teenagerů zatím funguje dál. Vzhledem k načasování se zároveň nabízí předpoklad, že chce ByteDance využít změny situace v nejvyšším vedení země.