Digitální měny ovšem zatím budou dostupné pouze pro americké uživatele. Firma však oznámila, že v první polovině příštího roku funkci rozšíří na další trhy a také do své služby Venmo. Podporu spouští ve spolupráci s firmou Paxos Trust, jejíž služby při nasazení kryptoměn využil v USA i Revolut.

TIP: Bitcoin se probudil. Cena šplhá vzhůru a je nejvyšší za poslední rok

Pro Bitcoin a kryptoměny obecně je podpora ze strany PayPalu velmi pozitivní zpráva. Tímto krokem se totiž může snadno dostat k obrovské mase lidí, PayPal má totiž aktuálně téměř 350 milionů uživatelů, kteří takto snadno získají možnost jak kryptoměny nakupovat, držet a prodávat. Na druhou stranu, ale PayPal prozatím neumožní kryptoměny posílat mezi uživateli, ani mimo platformu. Během příštího roku však umožní s kryptoměnami platit.

Video
Video se připravuje ...

PayPal spouští podporu kryptoměn Živě.cz

Firma totiž v kryptoměnách vidí budoucnost a její CEO Dan Schulman dokonce ke spuštění prohlásil, že podle něj je přechod k formám digitálních měn nevyhnutelný a přináší s sebou jasné výhody ať už jde o lepší finanční začlenění, lepší efektivnost, rychlost a odolnost platebního systému.

Podle Schulmana digitální měny v budoucnu také umožní vládám snadněji vyplácet finanční prostředky občanům, čímž zajisté naráží na pondělní projev šéfa Americké centrální banky (FED), o možné spoulpráci se soukromým sektorem na vytvoření digitálního amerického dolaru.