Sociální síť se konečně rozhodla tento problém adresovat a zavádí nové rozložení diskuzí, ve kterých bude jasně vidět, jak se komentáře vyvíjí. Zároveň odsune reakční tlačítka za jednu samostatnou záložku, aby nerušila a lidé se mohli více zaměřit pouze na text. 

TIP: Twitter upozorní na sprostá slovíčka v odpovědi. Zatím je to ale jen experiment

Novinku by brzy měla vidět část uživatelů Twitteru na iOS a desktopu. Síť ji přes rok testovala ve své testovací aplikaci twttr, takže je ozkoušené, že jisté zlepšení přinese. Během této doby vystřídala několik typů rozložení diskuzí, až nakonec přišla s řešením, kdy komentáře budou odsazené a označené pomocí linie vedoucí k původnímu sdělení. Testovala i možnost, kdy se text nacházel v jistých bublinách, ale to se neujalo. 

Že se nové rozložení diskuzí blíží, avizoval Twitter již v lednu tohoto roku. „Vezeme všechna různá vlákna - různé části konverzace - a dáme se dohromady tak, aby na ně byl celkový pohled,“ nastiňovala na konferenci CES 2020 Suzanne Xie ze společnosti. Pro ilustraci - nové rozložení se určitou mírou podobá diskuzím na Redditu.