Pokud Windows Media Center používáte, přestanou se vám nyní zobrazovat nové metainformace k přehrávanému obsahu. Program si vždy stáhl informace o dané hudbení skladbě či filmu z internetu, podpora této služby však nyní potichu končí. Stejně tak pro přehrávač Windows Media Player ve Windows 7. Microsoft informaci vyvěsil na webu podpory

TIP: Windows 10 budou za předplatné nejen pro firmy, ale i pro běžné uživatele

Windows Media Center byl lákadlem Windows 7, v rámci rozšíření byl k dispozici ve Windows 8, ale do Windows 10 už se nedostal. Prostředí bylo vizuálně atraktivní, dalo se jednoduše ovládat a pro tehdy populární HTPC to byla dobrá vychytávka. Většímu rozšíření zabránila slabší přímá podpora online obsahu, uživatelé si tak knihovnu museli vytvářet sami.

Windows Media Player byl výchozím desktopovým multimediálním přehrávačem ve Windows 7 a starších. Ve Windows 8 byl nahrazen moderními aplikacemi pro přehrávání hudby a videa, stále měl však smysl díky širší podpoře formátů. Vzhledem k tomu, že Microsoft program dále nevyvíjí, nyní navíc omezuje jeho online funkce a lepší podpora formátů je postupně zapracovaná do univerzálních aplikací pro přehráván hudby a videa, dá se očekávat, že Windows Media Player z Windows 10 brzy zmizí.