Právě Facebook a jeho šéf má být hlavní důvod, proč se zakladatelé k odchodu rozhodli. Dle informací Bloombergu bylo neoficiálním důvodem stále větší názorová odlišnost s Markem Zuckerbergem z pohledu toho, kam a jak se má Instagram do budoucna vyvíjet.

Samotný Instagram je přitom na vrcholu popularity, z původních 30 milionů uživatelů, se kterými ho Facebook v roce 2012 koupil za miliardu dolarů (část v penězích a část v akciích Facebooku), totiž už vyrostl na miliardu uživatelů. Instagram se celou dobu poměrně dobře držel mimo Facebook jak z pohledu značky, tak i vedení. To by ale mohlo velmi rychle skončit.

TIP: Instagram chystá samostatnou aplikaci pro nakupování

Instagram zatím míjely i různé aféry, což se rozhodně nedá říci o Facebooku, který musí hasit jeden požár za druhým a už samotný šéf Facebooku začíná být problémovou částí, která přitahuje řadu negativních ohlasů. I to je důvod, proč se velcí investoři Facebooku snaží dostat Marka Zuckerberga mimo vedení.

Zakladatelé Instagramu k odchodu řekli, že si nyní užijí chvíli odpočinku a naberou síly a kreativitu na tvorbu něčeho nového. Mark Zuckerberg jim oficiálně poděkoval za odvedenou práci a popřál štěstí při tvorbě nových projektů.