Firma uvedla, že Zuckerberg hodlá prodat celkem 41,4 milionu akcií. Před začátkem obchodování na burzách v USA kurz akcií firmy v reakci na sdělení výrazně oslabil.

Zuckerberg prodá akcie třídy A v rámci plánovaného prodeje 70 milionů akcií firmy. Zuckerbergův podíl ve Facebooku se prodejem sníží na 56,1 procenta z dosavadních 58,8 procenta. Většinu příjmů z prodeje Zuckerberg použije k zaplacení daně z využití opce na nákup 60 milionů akcií třídy B. Jedna akcie třídy B dává nárok na deset hlasů proti jednomu hlasu u akcií třídy A.

V rámci celé nabídky prodá 1,65 milionu akcií i člen správní rady Facebooku Marc Andreessen. Sám Facebook prodá 27 milionů akcií. Akcie firmy v neoficiálním obchodování před otevřením amerických trhů klesly o zhruba čtyři procent na 53,50 USD. Akcie Facebooku vstoupily na burzu loni 18. května s cenou 38 dolarů za kus.

Loni v září se jejich cena kvůli obavám o vyhlídky podniku propadla až na 17,55 dolaru. Letos však akcie výrazně rostly díky nadějím na zisky firmy na trhu s reklamou na mobilních zařízeních. V úterý se jejich kurz vyšplhal na téměř 55 dolarů. Facebook je na internetu provozovatelem největší společenské sítě na světě a využívá jej více než miliarda lidí. Firma tvrdí, že každý den její služby využívá zhruba 700 milionů lidí.