Nezapomenutelná herečka Jiřina Jirásková dnes krátce po poledni zemřela. Mrtvou našli její příbuzní. "Na tuto adresu byl přivolán lékař k obhlídce těla 81leté ženy," řekla Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Před domem na Vinohradech, kde Jiřina Jirásková žila, se dnes sjeli členové záchranné služby a policie. "Ve 13.40 jsem obdrželi hlášení od záchranky, že vyjíždí do ulice Kouřimská k zemřelé osobě ročník 1931," řekla Blesk.cz policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Video
Video se připravuje ...

Sousedé vzpomínají na Jiřinu Jiráskovou Tereza Hořínková

Pohřební služba zatím pro tělo mrtvé herečky nepřijela. Dosud je z bytu Jiřiny Jiráskové slyšet hlasitý štěkot její fenky Amálky, která s Jiřinou zůstala až do poslední chvíle. O tu se teď postará nejspíš kamarádka Jiráskové Jana.

Jiřina už několikrát veřejnost upozorňovala, že nechce dál žít. Na Štědrý den, kdy zůstala doma sama, dokonce vyhrožovala, že spolyká prášky a vezme si tím život. V posledních dnech herečka přestala i jíst a jen pila a kouřila. "Lékař na místě určil jako příčinu smrti stáří. Soudní pitva proto nařízena nebude," řekl pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Chci si vzít prášky na spaní a neprobudit se, kolik si jich mám vzít? vyděsila o Vánocích Jirásková kamaráda Jindřicha Gregoriniho, bývalého ředitele Divadla na Vinohradech.

Zda tedy herečka po dlouhé nemoci odešla přirozenou smrtí, nebo skutečně spáchala sebevraždu není zatím jasné.

Video
Video se připravuje ...

Muži přinášejí rakev Tereza Hořínková

Fotogalerie
14 fotografií

Čtěte také:
Zemřela Jiřina Jirásková. A smála se