Jiřina Jirásková, která podle svých slov pověsila divadlo na hřebík, měla zlou předtuchu, pocit, že by se letošních Vánoc nemusela dožít. Slavila je proto předčasně s Lucií Bílou.

Stromeček

„Jiřince bych snesla modré z nebe a taky se o to snažím,“ přiznala Bílá. „Udělaly jsme si už i společné Vánoce se stromečkem, řízkem a bramborovým salátem,“ svěřila Blesku zpěvačka.

„Mám ten nejkrásnější vánoční stromeček na světě. Je pravý, žádný umělý – a zdobila mi ho sama Lucinka! Byl to krásný Štědrý večer,“ řekla Jirásková spokojeně.

Pozdravy

Bílá pečovala o svou Jiřinku denně. „Snažím se jí dělat malé radosti. Nosím jí dárečky, květiny, zprostředkovávám telefonáty lidí, které má Jiřinka ráda,“ pokračuje Bílá. Proto Jirásková hovořila s prezidentem Václavem Klausem, arcibiskupem Dominikem Dukou či prezidentským kandidátem Milošem Zemanem.

Zpěvačka také pozdravila herečku jak v přímém přenosu Slavíků, tak den poté v Talentech. „Měla jsem velkou radost, mávala jsem na Lucinku do obrazovky,“ přiznává Jirásková.

Srdce

„Nemám žádné děti. Lucie se stala moji dcerou,“ tvrdila Jirásková. „Nechala mi tu i magnetofon, abych si mohla pouštět její písničky. Mám ji moc ráda. Ta moje holka je nejen schopná, krásná a chytrá, ale má především obrovské srdce,“ dodává.

Pro Lucii byla Jiřinka zase pohádkovou babičkou. „Jiřina Jirásková je nenahraditelnou osobností této země. Obdivuji ji jako herečku a miluji ji jako člověka. A tak moc si přeju, aby tady s námi byla ještě dlouhá léta. Po ní by zbyla jenom prázdná díra,“ přála si před pár týdny Lucie Bílá.

Fotogalerie
8 fotografií