„Divadlo je pro mě devadesát procent života,“ s oblibou říkávala Jirásková. Vše se ale změnilo, když musela být oblíbená herečka po složité operaci v umělém spánku, a tak poslední dva roky trávila většinu svého času pobytem v nemocnici a na lůžku ať už doma nebo v nemocnici.

Než v srpnu podstoupila další operaci, několikrát se s vypětím sil na prkna, co znamenají svět, vrátila. Většinu představení však odehrála v sedě. Po operaci však nemá sílu ani na to. A tak se navštěvovaná představení jedno po druhém začíná rušit.

"Představení se pro onemocnění Jiřiny Jiráskové ruší. Vstupenky můžete vrátit v místě jejich zakoupení. Děkujeme za pochopení,“ oznámila tradiční pražská scéna. O náhradních termínech se zde nikdo nezmiňuje, a tak je více než pravděpodobné, že Jirásková už nemá v plánu se vracet.

„Volali mně z divadla, jestli už budu hrát, ale já se na to necítím. Stále jsem nemocná. Držte mi palce,“ řekla deníku Aha! nešťastná Jirásková

Hereččin odchod z divadla po dlouhých 60 letech nechtějí na Vinohradech komentovat. "Nezlobte, se ale k tomu se nemohu vyjádřit,“ řekla deníku Aha! Zaměstnankyně divadla Hana Černá.

Jediné, co opravdu jisté je, že herečka už není nově obsazena v žádné inscenaci, jak uvedl deník Aha! Přejme jí tedy pevné zdraví.

Fotogalerie
4 fotografie